Magyar Állatvédelem
Image default

Zöld kutya született Szardínián

Igazi ritkaságnak számító, zöld bundájú kutya született Szardínia szigetén. A rögvest Pisztáciára keresztelt kölyök október 9-án látta meg a napvilágot négy testvérével együtt egy olasz gazda, Cristian Mallocci birtokán. Pisztáciát leszámítva az alomban minden kölyök ugyanolyan fehér, mint anyjuk, a keverék Spelacchia.

Kutyáknál rendkívül ritka, hogy zöld színű bundával születnek. A szakemberek szerint az “elszíneződés” akkor következhet be, amikor a világos bundájú kölykök még az anyaméhben érintkezésbe kerülnek a biliverdin nevű zöld pigmenttel. Ez ugyanaz a pigment, amely a zöld színt okozza a zúzódások esetében. Pisztácia különleges színe azonban nem tart majd örökké. Az élénk zöld árnyalat, amellyel világra jött, napról napra fakul, és ez így megy majd tovább, ahogy öregszik.

A kiskutya testvérei mind új otthonokba fognak kerülni, Pisztácia azonban Mallocci birtokán marad, ahol ki fogja tanulni a birkavigyázás csínját-bínját. Mallocci szerint a koronavírus-járvány idején a zöld szín a remény és a szerencse szimbóluma, így könnyen lehet, hogy Pisztácia küldetése, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára – fogalmazott.

(MTI)

Kapcsolódó

Menhelyt hozott létre a lakitelki állatvédő

magyarallatvedo

Ökológiai katasztrófa: tömegesen pusztulnak az állatok egy szennyezés miatt

magyarallatvedo

Nyugdíjba vonul Thor, a NAV csodakutyája

Viki