Magyar Állatvédelem
Image default

Zalatnay és Nagy Feró is helyretette a petárdázásra buzdító “sztárt”

Olvasási idő:2 perc

Korábban mi is beszámoltunk, hogy a Belmondo nevű zenekar folyamatosan politizáló énekese egy posztot tett közzé, melyben petárdázásra buzdít. Petárdázni egyébként bűncselekmény…

“Nem ismerem Zolit, így nem tudom, hogy mi vezethette őt ennek a posztnak a megírásakor. Ugyanakkor nehezen tudom elképzelni azt a lelkiállapotot, amikor egy ember a legártatlanabbak ellen fordul és ellenük uszítja a követőit. Minden esetre annak azért örülök, hogy egy emberként horkant fel a tömeg és tette helyre Zolit, aki mondjuk ki, két mondattal belesz..t hosszú évek munkájába.

Nagyon sok jóérzésű ember éjt nappallá téve azon dolgozik, hogy felhívja a figyelmet az állatvédelem és a felelős állattartás fontosságára, erre jön ő és megfogalmaz valamit, ami a törekvéseinkkel teljesen ellentétes.

Azon gondolkodom, mi történhetett, hiszen egy-egy, vagy akár több, erőssebben megfogalmazott poszt nem vezethet oda, hogy egy ember kivetkőzzön magából és az állatok ellen forduljon.”

– kezdte a Borsnak az énekesnő, aki azt tanácsolja Czutzornak, hogy inkább keressen fel egy állatvédő szervezetet, a segítségbe forgassa be a fölös energiáit.

“Azt tapasztalom, hogy Magyarország évről évre jobban áll az állatvédelem tekintetében. Szigorodtak a törvények és azt látom, hogy a kormány a válság ellenére sem hagyja cserben az alapítványokat és a menhelyeket. Külön örvendetes, hogy Ovádi Péter Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos kezében összpontosulóknak is ezek a törekvések.

Zolinak azt javaslom, hogy ahogyan én is és még sokan mások, keresse fel Pétert és kérdezze meg, miben tudna segíteni, vagy legalábbis látogasson el egy menhelyre és nézze meg, hány rémült kutya várja most a gazdáját, csak mert megrémült a petárdatűztől és világgá szaladt

– tette hozzá az énekesnő.

Nagy Feró is reagált Czutor bejegyzésére

„Czutor Zoli részéről ez egy nyílt provokáció volt. Fel akarta idegesíteni a kutyabarátokat.

Én eleve utálom a petárdázást, tűzijátékozást szilveszterkor. Nem értem, miért van erre szüksége bárkinek!

Szerintem mindenki számára elég kellene, hogy legyen az augusztus 20-ai ilyen jellegű program, ami egyébként profi, de maradjunk most annál, hogy a kutyatartók tudják, mit élnek át a kedvenceik az év utolsó éjszakáján csak azért, hogy ez a csomó ember rakétákat lődözve ünnepli az új évet” – fogalmazott a Borsnak Nagy Feró.

„Ilyenkor én is beengedem a kutyáimat a házba, pedig nem igazán szeretnek bent lenni. Viszont kin nem maradhatnak, mert rettegnek az égzengésszerű zajtól.

Jómagam is szentségelek ilyenkor, szóval nem is pontosan értem, hogy Zoli mire is számított. Egy hosszú évek óta zajló vitába szállt bele úgy, hogy nyilván tudta, mivel jár majd a kirohanása” – tette hozzá.

Bors nyomán Magyar Állatvédelem

“Hajrá durrogás!” – kiverte a biztosítékot Czutor Zoltán tahó bejegyzése

Kapcsolódó

30 nap elzárást kapott a kutya szemét légpuskával kilövő férfi

Marci

16 kölyöknek adott életet egy németjuhász, vakvezetők lesznek a csöppségekből

Marci

Génszerkesztéssel tervez hipoallergén macskát egy amerikai biocég

magyarallatvedo