Magyar Állatvédelem
Image default

Yellow Dog Project – Vedd észre a sárga szalagot a kutyán!

Olvasási idő:1 perc

Hazánkban is terjed a Yellow Dog Project. Észrevetted már, hogy egyes kutyák nyakörvére vagy pórázára sárga szalag van kötve? Tudod mit jelentenek ezek a szalagok? Íme, mit kell tudni a kutya sárga szalagjáról.

A Yellow Dog Project egy globális mozgalom, amely segít felvilágosítani a gazdikat arról, hogy nem szabad minden kutyát megközelíteni. Segíti a szorongó kutyák gazdáit, hogy megértsék és közöljék kutyájuk helyigényét.

Mit jelent a sárga szalag?

A sárga szalag a kutya nyakörvén vagy pórázán azt jelzi, hogy a kutyának szüksége van egy kis helyre, és óvatosan kell megközelíteni. Ennek az az oka lehet, hogy a kutya nem gyerekbarát, egészségügyi problémái vannak, félelmei vagy szorongásai vannak, vagy edzésben van. Akárhogy is, figyelembe kell venni a gazdi kérését és nem szabad egyből “rárontani”. 

Mit tegyünk, ha sárga szalagos kutyát látunk?

Tartsunk távolságot, és ne engedjük gyermekeinket vagy saját kutyánkat az idegen kutya közelébe. Igen, evidensnek tűnhet, de egyesek azt gondolják, hogy rendben van, ha minden kutyához odaszaladnak és megsimogatják. Ha mégis oda szeretnénk menni valamiért ezekhez a kutyákhoz, előtte kérdezzük meg a gazdát, hogy szabad-e. Függetlenül attól, hogy a kutyán van-e szalag, vagy sem, mindig jó ötlet engedélyt kérni a gazditól. 

Ha sárga szalag van egy kutya nyakörvén vagy pórázán, kutyáddal ne menjetek közel hozzá! A sárga szalag azt jelzi, hogy az ebnek térre van szüksége.

Nébih Gazdijogsi

Mikor ajánlatos a kutyára a sárga szalag?

Ha kedvencednek olyan problémája van, ami azt jelenti, hogy a legjobb, ha mások és kutyák távolságot tartanak, fontolja meg egy sárga szalag kötését a pórázra vagy a nyakörvre. Minél több sárga szalag van kint, annál több a tudatosság a szalagok jelentésével kapcsolatban. Minél nagyobb a tudatosság, annál boldogabbak lesznek a kutyák és gazdáik.

tractive.com nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Tökös döntés: Szadáról kidobták a Safari Parkot!

magyarallatvedo

Egy seregnyi fürdőzőt kergettek el az oroszlánfókák a kaliforniai strandról

Erik

Két medvebocsot és egy ázsiai fekete példányt sikerült kimenekíteni Ukrajnából

Marci