Vöröspandákat fogadott örökbe a főkapitányság – VIDEÓVAL

Olvasási idő:1 perc

A Pécsi Állatkerttel történő együttműködési megállapodás aláírásán túl a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság jelképesen két vöröspandát is örökbefogadott – írja police.hu

Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Andricz Bertold, a Pécsi Állatkert igazgatója együttműködési megállapodást írt alá a 2021. augusztus 2-án megtartott örökbefogadási ceremónián.

A megállapodás célja a társadalmi kapcsolatok szélesítése, a kölcsönös bizalom megteremtése az állatkertbe látogató vendégek és a rendőrség között, a balesetek, szabálysértések, bűncselekmények megelőzési lehetőségeinek szélesítése, valamint a veszélyekre történő figyelemfelhívás, és ezáltal azok megelőzésének és a kockázatok csökkentésének elősegítése. Az együttműködési megállapodásban többek között rögzítették a főkapitányságnak a turisztikai időszakban az állatkert területén különböző bűn- és baleset-megelőzési témájú kitelepülések, programok megszervezésében, valamint az állatkert környezetében, illetve a hozzá tartozó parkolókban „Bűnmegelőzési őrjárat” keretében történő visszatérő ellenőrzésében vállalt célkitűzéseit.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a Pécsi Állatkerttel kötött együttműködés alapján új területeken tud megjelenni. A megelőzési szakemberek az állatkert által szervezett gyerektáborokban heti rendszerességgel jelen vannak, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a táborlakókat bűn- és baleset-megelőzési témákban játékos formában megszólítsák.  A főkapitányság preventív tevékenységét nem csak az állatkert falain belül, hanem annak közvetlen környezetére is kiterjeszti, a gépjárművel érkező látogatókat figyelmét a parkolókban hívják fel arra, hogy a lezárt gépkocsi utasterében soha ne hagyjanak értéket.

magyarallatvedelem.hu

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt. Kérjük próbálja újra.

A box kipipálásval Ön elfogadja a Magyar Állatvédelem Adatvédelmi irányelveit.