Magyar Állatvédelem
Image default

Vörös pandát találtak a fügefán, miután megszökött az ausztrál állatkertből

Két napon keresztül kerestek egy vörös pandát, miután megszökött egy ausztrál állatkertből. A vörös macskamedveként is ismert állatot végül egy közeli parkban találták meg vasárnap, egy fügefán.

A hétéves Ravi névre hallgató vörös macskamedve új lakóként érkezett az adelaide-i állatkertbe annak reményében, hogy Mishryvel, az állatkert nőstény vörös pandájával egy párt alkossanak, Ravi azonban péntekre virradóra eltűnt – írta az Independent.

A gondozók két napon át keresték a pandát, végül a közeli botanikus kert fügefáján találták meg. A gondozók Ravi kedvenc ételeivel, bambusszal és csemegekukoricával próbálták lecsalogatni a szökevényt, de nem jártak sikerrel.

Phil Ainsley, az állatkert igazgatója elmondta, hogy a szakemberek végül nyugtatólövedéket lőttek ki Ravira, a fa alatt pedig egy kifeszített takaróval kapták el a kábult állatot.

„Csak most érkezett, valószínűleg tesztelte a ketrecét. A vörös macskamedvék nagyon mozgékonyak, és híresek arról, hogy el-el szöknek” 

– nyilatkozta az eset kapcsán az igazgató, hozzátéve, hogy a biztonsági kamerák felvételei alapján tanulmányozzák Ravi szökését, és szükséges helyeken megerősítik a ketrecét.

Az állatkert igazgatója még arról tájékoztatott, hogy a vörös panda jól van, de a biztonsága érdekében néhány napot állatorvosi felügyelet alatt tölt.

Fotó: independent.co.uk

hirado.hu

Kapcsolódó

Tanzániában egy nap után állították vissza az élőállat export tilalmát

magyarallatvedo

Ez a cukiság költözött a karácsonyfára, mire a család hazaért

magyarallatvedo

Ezt tette az orvvadászat és a klímaváltozás: a világ egyik legveszélyeztetettebb fajává válhat a víziló

Eszti_mav