Magyar Állatvédelem
Image default

Világra jött Budapesten Ella, a tüneményes borjú

Hétfőn megszületett Bimbó, az állatkerti Majorságban lakó magyartarka tehén legifjabb borja, aki az Ella nevet kapta gondozóitól. 

Korábban mi is megosztottuk a budapesti állatkert azon kisfilmjét, melyen bemutatják Bimbót, az állatkerti Majorságban látható magyartarka tehenet. Azóta – egészen pontosan a hétfői napon, tehát március 14-én – megszületett a borja is, aki az Ella nevet kapta.

Anya és borja a nap nagy részét a karámban töltik a velük társbérletben lévő többi háziállattal.

Az állatkert közleményében kiemelik, hogy nemcsak a távoli tájak egzotikus élővilágának bemutatására koncentrálnak, hanem a háziállatokat is igyekeznek megismertetni a nagyközönséggel. Hiszen ma már az emberek többsége városlakó, és így számukra a gazdasági haszonállatok is egyre inkább egzotikusnak számítanak.

“Hallottunk már olyanról, hogy egyik-másik gyerek számára az is meglepetés volt, hogy a tej valójában honnan is kerül a boltok polcaira. Ezért is fontos a háziállatok bemutatása.”

Az állatkertek világában egyébként az 1960-as években kezdett megjelenni az a felismerés, hogy gazdasági haszonállatokat is helyes volna bemutatni, a fővárosi intézményben azonban az egykori igazgató, Lendl Adolf ezt már az 1910-es években felvetette, fél évszázaddal megelőzve korát. Az állatkert több régi vagy régen honosult háziállat megmentésében, megóvásában is tevékeny szerepet vállalt.

(Forrás, Fotó: zoobudapest)

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Reményt ad a boldog életre a mozgássérült állatoknak a TÜTÜ

magyarallatvedo

100 kilométerre otthonától találták meg az ellopott kutyát

Marci

220 medve kilövését tették lehetővé Romániában

Marci