Magyar Állatvédelem
Image default

Világra jött a zebracsalád negyedik csikója is Győrben – KÉPEK

2021 utolsó kis jövevénye az állatkertben a zebracsalád negyedik várva várt csikója volt, aki december 28-án, hajnalban látta meg a napvilágot – írta a gyorplusz.hu.

A most alig háromhetes csíkos fiú még bizonytalan kis lábain tipeg anyukája után, és rémült, de kíváncsi tekintettel vizslatja vadul játszó bátyjait. A három idősebb fivér már hevesen gyakorolja a csődörök mindennapos konfliktushelyzeteinek megoldási stratégiáit: versenyeznek, vágtatnak, lökdösődnek és harapnak. Ezzel a játékkal kárt nem tesznek egymásban, de megfelelően felkészülnek a nagybetűs életre. Szerencséjükre példaképük is van: apjuk igazi vezéregyéniség. Büszkén feltartott fejjel, határozott léptekkel üget körbe a családja körül. Ellenőrzi feleségeit, fiait és védelmezi őket az Afrika-kifutó többi lakójától, ha szükségesnek látja.

Amikor friss hó esik, a kifutóban mindig felpörög az élet. A zebracsikók felhőtlen vidámsággal nyargalnak fel-alá. Kergetőznek és igazi pimasz legényekhez méltón incselkednek a szüleikkel és a szomszédokkal. Hamarosan a legfiatalabb kisherceg is képes lesz csatlakozni a nagyobbakhoz a játékban. Jelenleg még kicsit félős, bizonytalan, de már oda-oda szagolgat a testvéreihez.

(Fotók: Győrzoo)

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Sikeres az idei költés: nyolcvan kerecsenfióka kelt szárnyra a Körös-Maros Nemzeti Parkban

Marci

Így szállítsd biztonságosan a kutyádat – a rendőrség kisfilmje

Marci

BBC: Fuldokló sasokat mentett ki a Dunából egy magyar kajakospár – VIDEÓVAL

magyarallatvedo