Vesztegetés miatt vádat emeltek egy kutyatenyésztő párral szemben

Vádat emeltek azzal a két személlyel szemben, akik az állattenyésztéssel járó melléktermékek súlyával „ügyeskedtek”, mert így hulladékszállításért hivatalosan kevesebbet kellett fizetniük. Az ügynek további két vádlottja is van – tette közzé a Nógrád Megyei Főügyészség.

Egy kutyatenyésztéssel foglalkozó házaspár szerződésben állt egy állati melléktermék elszállításával és kezelésével foglalkozó vállalattal. A nő és a férfi arra utasította a telephelyükön dolgozó alkalmazottat, hogy a vállalat teherautó-sofőrjének adjanak kenőpénzt azért, hogy az elszállítandó dolgok tényleges súlyánál lényegesen kevesebbet írjon az átvételi jegyre, így a cégnek kevesebbet kelljen fizetnie a szolgáltatásért. A hulladékszállító a pénzt elfogadta, és a kérésnek eleget téve a ténylegestől eltérően csak 500 kilogramm hulladékot tüntetett fel az okmányokon.

A Nógrád Megyei Főügyészség a pár ellen felbújtóként, míg az alkalmazott ellen tettesként elkövetett vesztegetés bűntette miatt emelt vádat, a hulladékszállító teherautó-sofőrt pedig vesztegetés elfogadásával vádolta meg. Vádiratában valamennyiükkel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, három vádlottnál emellett pénzbüntetés kiszabására is tett indítványt, továbbá indítványt tett arra is, hogy a Balassagyarmati Törvényszék a sofőrtől kobozza el az elfogadott kenőpénzt is.

magyarallatvedelem.hu