Akkora a hőség, hogy ventilátoros ruhával hűtik az állatokat Tokioban

Egy tokiói ruhagyártó olyan kutya és macskaruhát alkotott meg, amely a kánikulában képes arra, hogy hűtse az állatok testét. Mindezt hálós kialakításának és egy csupán nyolcvan grammos ventilátornak köszönheti.

A szerkezet mechanizmusát tekintve rendkívül egyszerű. A hálós ruhát mindössze rá kell adni a kis kedvencre, majd egy gomb megnyomásával a nyolcvan grammos ventilátor működésbe is lép, hogy hűvös levegőt fújjon az állat teste köré.

A ruhát gyártó vállalat, a Sweet Mommy tulajdonosa a Reutersnek úgy nyilatkozott: saját tapasztalatai motiválták a kiegészítő elkészítésekor, amivel kedvence rendkívül kimerült volt akárhányszor az utcára kényszerült a kánikulában.

Úgy tudni, azóta, hogy júliusban bemutatták a nem mindennapi kutya és macskaruhát, már száz darabot el is adtak. A gyártó darabjáért nagyságrendileg harmincezer forintot kér. A ventilátoros ruha feltalálása igazán aktuális, június végén ugyanis kilenc napon keresztül rekordhőmérsékletet mértek Tokióban, ami embert és állatot egyaránt rendkívüli mértékben megviselt.

magyarallatvedelem.hu