Magyar Állatvédelem
Image default

Végre! Új állatvédelmi szabályozások jöhetnek Magyarországon

Olvasási idő:1 perc

Az állatvédelmi jogszabályok felülvizsgálatáról tanácskozott ma az igazságügyi miniszter és az állatvédelmi miniszteri biztos.

Varga Judit igazságügyi miniszter és Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztos az állatvédelmi törvények átdolgozásáról egyeztetett – derült ki a két fél mai Facebook-bejegyzéseiből. Varga Judit rámutatott: a miniszteri biztos közös munkára kérte fel az Igazságügyi Minisztériumot, hogy támogassa a Nemzeti Állatvédelmi Tanács tevékenységét.

“Péterrel kiértékeltük az állatvédelemről szóló konzultáció eredményeit, mely alapján egy átfotó munkatervet készítettünk elő” – írta, hozzátéve, a konzultációból világosan kiderült, hogy a magyar emberek elkötelezettek az állatok védelmének legmagasabb szintű biztosításáért. Ovádi Péter saját közösségi oldalán pedig egyértelműsítette a megbeszélés témáját, mely a hatályos jogszabályok felülvizsgálatáról szólt.

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával március közepén jelent meg az a kormányhatározat, amely rendelkezik a Nemzeti Állatvédelmi Tanács létrehozásáról. A szöveg alapján az új grémium javaslattevő, véleményező testület lesz, mely a többi között megtárgyalja az állatvédelmet, állatjólétet érintő időszerű kérdéseket. A tanács véleményt nyilvánít az állatvédelmi, állatjóléti jogszabályok tervezetéről, az állatvédelemmel, állatjóléttel kapcsolatos kormányzati stratégiáról. Emellett a feladatkörébe tartozik, hogy felméréseket, vizsgálatokat kezdeményez az állatvédelmi, állatjóléti jogszabályok gyakorlati megvalósulásáról; jogszabályalkotást vagy -módosítást kezdeményez. A tanács javaslatokat tesz az állatvédelmi, állatjóléti oktatás és képzés folytatására; nemzetközi kapcsolatokat épít más országok hasonló testületeivel.

A tanácsot az elnök és a társelnök vezeti, lesz egy titkára, ezen felül 11 tagja. Az elnököt az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős miniszter kéri fel, társelnöknek pedig a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztost nevezik ki.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Huszonöt éves lett Janus, a kétfejű teknős

Erik

A mindössze 4 éves, kórosan sovány Maszatnak az életéért kell küzdenie

Marci

Iskolák jelentkezését várják az első Állatvédelmi Témahétre

Eszti_mav