Magyar Állatvédelem
Image default

Védett madarak voltak veszélyben

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság természetkárosítás bűntette miatt indított büntetőeljárást egy bolgár férfivel szembenáll a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal feljelentése alapján indult eljárás egy 31 éves bolgár férfi ellen, aki 2022. december 10-én 17 órakor Hegyeshalom kishatár-átkelőhelyen Ausztria területére kívánt átlépni gépkocsijával. A jármű átvizsgálása során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az autó rakterében – a személyes poggyászok között – három különböző méretű kalitkában összesen 15 darab védett tengelic fajtájú madarat fedeztek fel, amelyek közül egy már elpusztult. A sofőr a madarakról bizonylatot, okmányt, illetve engedélyt bemutatni nem tudott, ezen iratokkal nem is rendelkezett. A férfi által szállított védett madarak eszmei értéke 375.000 forintra tehető.

A 31 éves bolgár gépkocsivezetőt az egyenruhások a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol őt a nyomozók természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

(VIA)

Kapcsolódó

Nagyon ritka hibrid kecskebirka született

magyarallatvedo

Állatkínzás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy nőt

magyarallatvedo

Az elmúlt hetekben rengeteg kisbárány jött a világra Drávaszentesen

Marci