Magyar Állatvédelem
Image default

Varga Károly házi gyermekorvos 7 éve a kutyájával együtt rendel – VIDEÓVAL

Olvasási idő:1 perc

Eleinte több kritikát is kapott a nem mindennapi módszer miatt, de dr. Rex mára minden vizsgát teljesített, ami lehetővé teszi, hogy ott legyen gazdája mellett az egészségügyi intézményben. A négylábú most azonban ismét bajba keveredett, a 30 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalát ugyanis valaki feltörte – Holló Bettina cikke az Indexről.

Varga Károly neve sokak számára csenghet ismerősen, ő ugyanis az a háziorvos, aki a kutyájával együtt rendel. Bár dr. Rexet imádják a gyerekek, a fajtatiszta német juhász jelenléte nem mindenkinek tetszett, 2016-ban az Index is írt arról, hogy az orvost valaki feljelentette.

A négylábú asszisztens azonban hosszú tanulás és felkészítés után vizsgát tett, személysegítő kutya minősítést szerzett, így hivatalosan is ott lehet gazdája mellett az óbudai rendelőben. Varga Károly szerint az eredmények magukért beszélnek, az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a kutya jelenléte valóban jó hatással van a vizsgálaton áteső gyerekekre.

“Sok évvel ezelőtt komoly lelki problémáim voltak, akkor javasolták, hogy vegyek magam mellé kutyát. Mivel mindig is imádtam a Rex felügyelőt, az első perctől fogva biztos voltam benne, hogy ha nekem kutyám lesz, akkor csak és kizárólag német juhász lehet. 8 éve van mellettem, nem tudnám már nélküle elképzelni az életem, mindenhova velem jön, legyen szó utazásról vagy épp munkáról” – mesélte az Indexnek a házi gyermekorvos, akinek papírja is van arról, hogy a kutya lelkileg segíti a mindennapjait.

Elmondása szerint tévhit, hogy az ebek csak látássérülteknek, mozgássérülteknek segíthetnek. A pánikbetegséggel, depresszióval küzdő embereknek is támaszt nyújthatnak, még ha ezt a módszert egyelőre viszonylag kevesen is ismerik hazánkban. Vannak, akik csak kutyával együtt mernek felszállni a repülőre, vagy csak az ő jelenlétükben teszik ki a lábukat a lakásból.


„A tap
asztalatok azt mutatják, hogy a vizsgálaton áteső gyerekekre és a szülőkre is jó hatással van az állat jelenléte. Kevésbé frusztráltak, könnyebben veszik az akadályokat. Azt szoktam mondani, hogy Rex mellett még a szuri sem fáj annyira” – mondta Varga Károly.

Bár Rexet mindenki imádja, a négylábú nemrég ismét bajba keveredett, ugyanis a már 30 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalát valaki feltörte. A munkát ennek ellenére folytatja, dr. Rex továbbra is a rendelőben várja a gyerekeket.

Kapcsolódó

(+18) BRUTÁLIS: Levágta a kutyáit, a húsukkal etette a családját a szlovák férfi – videóval

magyarallatvedo

Talán nincs itt a vég? – Jegesmedvéket találtak, melyeknek nincs szükségük tengerjégre

Marci

Rejtélyes orrszarvú-halálesetek történtek egy német állatkertben

magyarallatvedo