Magyar Állatvédelem
Image default

Vajon EMKÁ, a Magyar Közút mentett kutyája miért van ilyen csúnya pulcsiban?

Olvasási idő:1 perc

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat orvosai, nővérei és ápolói az ország nyolc pontján küzdenek nap mint nap a rákos gyermekek életéért. Ők a Gyermekgyógyítók, akik immár ötödik alkalommal rendezik meg a csúnya pulcsis kihívásukat a daganatos gyermekekért, ehhez csatlakozott idén a Magyar Közút mentett kutyusa, Emká is. A társaság arra buzdít mindenkit, hogy vegyen példát Emkáról, csatlakozzon a jótékonysági kampányhoz, húzzon karácsonyi csúnya pulcsit és támogassa a Gyermekgyógyítók munkáját és a daganatos gyerekeket.

#csunyapulcsibansegitek

A Magyar Közút idén Emkával csatlakozott a Gyermekgyógyítók #csunyapulcsibansegitek kampányához, a karácsonyi pulcsis kutyáról készült fotókat a hivatalos Instagram oldalán posztolta a társaság:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

A Gyermekgyógyítók célja, hogy

december 16-án, pénteken legyen 3000 csúnyapulcsis ember, aki csatlakozik az év legmókásabb jótékonysági kampányához,

ami nemcsak egy jó móka, hanem közösségépítés, kiszakadás a karácsony előtti hajtásból, ráadásul egy fontos ügy támogatása is egyben. A szervezet ugyanis ‘No Isolation’ nevű okos eszközökre gyűjt, hiszen a beteg, kezelés alatt álló gyerekek hónapokra kiszakadnak a közösségből, ami lelkileg hatalmas megterhelés nekik a betegség mellett, az eszköz segítségével azonban úgy érezhetik, mintha ők is ott ülnének az iskolában, barátaik között. Láthatják az osztálytársaikat, beszélgethetnek velük, sőt jelentkezhetnek és válaszolhatnak a tanár kérdéseire.

#csunyapulcsibansegitek

Cél, hogy a daganatos gyermekek méltó körülmények között gyógyulhassanak és az őket gyógyító orvosok és ápolók a lehető legkorszerűbb műszerekkel gyógyíthassák a csöppségeket. Ehhez csak el kell küldeni a 49-es kódot a 13600-as telefonszámra, ezzel 500 Ft-tal támogatva a Gyermekgyógyítók munkáját. A bátrabbak és bevállalósabbak pedig vegyenek fel csúnya karácsonyi pulcsit és töltsenek fel magukról fotót a Facebook és/vagy Instagram profiljukra, ott pedig használják a #csunyapulcsibansegitek hashtaget, hogy országos mozgalommá nőhesse ki magát az esemény.

Kölyökkutyát mentettek a közutasok és örökbe is fogadták a kisállatot – videóval

A csodás történet folytatódik: Emká lett a neve a közutasok által megmentett kutyusnak

Imádják Emkát a közutasok, pedig lassan kieszi őket a vagyonukból

Kapcsolódó

Ezek a denevérek darazsakat utánoznak, nehogy a baglyok megegyék őket

magyarallatvedo

Az autójában lőttek agyon egy 26 éves önkéntest Kijevnél, aki egy kutyamenhelyre készült ellátmányt szállítani

magyarallatvedo

Megváltozhat a halak test- és pikkelyalakja a gyógyszermaradványok miatt

magyarallatvedo