Vádemelés: sokat szenvedett a lelőtt kutya, mielőtt a vérkeringése teljesen összeomlott

Olvasási idő:1 perc

Minősített állatkínzás és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség abban az ügyben, amelyben a vádlott a barátja kérésére az annak nyárlőrinci tanyájára időnként betévedő puliszerű ebet engedély nélkül tartott lőfegyverével lelőtte. A tanyatulajdonos a még menekülni próbáló állatot az épület mögé vitte, ahol a jelentős vérveszteség miatt az állat különös szenvedést követően elpusztult – írja az ugyeszseg.hu.

Az ügyészség megemlíti közleményében, hogy a vádirat szerint a vádlott nyárlőrinci tanyájának udvarán többször megjelent egy világos színű, puliszerű, 15 kg testsúlyú keverék kutya. A vádlott felkérte egy barátját – az ügy másik vádlottját – arra, hogy az ebet lője le. 2020. december 4-én a déli órákban a barát megjelent a tanyán, ahova magával vitte a lőfegyverét. Ekkor a tanyatulajdonos ismételt kérésére a férfi az akkor éppen az udvaron tartózkodó ebet meglőtte.

Az eb a lövéstől összeesett és nagy vérveszteséget szenvedett, ennek ellenére megpróbált a helyszínről elmenekülni. Ekkor a tanyatulajdonos vádlott a földről felemelte és az épület mögé vitte. A lövés következtében az eb vérkeringése összeomlott és különös szenvedést követően elpusztult. A kutyát lelövő férfinak nem volt a lőfegyverre tartási engedélye.

Az ügyészség a vádlottakat az állatkínzás súlyosabban minősülő bűntettével vádolja, emellett a fegyvert használó férfinak lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt is felelnie kell. A szabadlábon lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Reméljük, hogy nem ússza meg az állatkínzó a szörnyű tettét egy felfüggesztett börtönbüntetéssel!

(Fotó: ugyeszseg.hu)

magyarallatvedelem.hu