Magyar Állatvédelem
Image default

A kirándulók védelme miatt lövik ki a vaddisznókat Debrecenben

Rendszeresen találkoznak vaddisznóval a Nagyerdőbe járó kirándulók, éppen ezért a rendőrség engedélyt adott ki az állatok elejtésére – adta hírül a haon.hu.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Debreceni Rendőrkapitányság a város belterületén megjelenő kárt okozó vad (vaddisznó) elejtésére – közegészségügyi, illetve közbiztonsági okból, illetve a köz- és magántulajdon súlyos károsodásától való megóvása érdekében – legutóbb 2022. június 22-én adott ki engedély a területileg illetékes vadásztársaság részére.

Az engedély 2022. július 1-től 2022. december 31-ig terjedő időszakra vonatkozik.

(Fotó: Pixabay)

Az engedély Debrecen, Kartács utca – Móricz Zsigmond körút – Pallagi út által körülhatárolt erdőrészre, a TEVA Gyógyszergyár, és a Köztemető közötti erdőterületekre vonatkozik. Annak azonban, hogy a kilövés megvalósuljon, további kritériumai is vannak.

Egyebek között, a vadkilövés az emberi élet és az anyagi javak veszélyeztetése nélkül, a biztonsági követelmények betartása mellet, a környezet és a természet kíméletével kell, hogy megvalósuljon. Továbbá a végrehajtónak a lakosság előzetes széleskörű tájékoztatására is intézkednie kell.

magyarallatvedelem.hu

 

Kapcsolódó

Vándormadarak lehetnek a növények segítői az éghajlatváltozásban

Marci

Így menekült meg a kis vöcsök

magyarallatvedo

Tűzoltók szabadították ki a kerítésbe szorult kutyust

magyarallatvedo