Magyar Állatvédelem
Image default

USA: Hét év börtönt is kaphat, aki nem biztosít menedéket a fagy elől kutyájának

Olvasási idő:1 perc

Pennsylvania államban 2017 óta súlyos büntetésre számíthat az, aki a téli fagyok idején nem biztosít állatának megfelelő menedéket, ahova az behúzódhat a zord időjárás elől – írja a kutyabarathelyek.hu.

Az Egyesült Államokban komolyan veszik az állatvédelmet, és az állatkínzás büntetését. Pennsylvania állam törvénye külön kitér a téli időjárásban is megfelelő ellátás, védelem biztosítására: a törvény értelmében a fagypont alatti hőmérséklet esetén nem szabad 30 percnél tovább olyan helyen tartani a kutyát, ahol nincs lehetősége menedékbe húzódni. Aki ezt nem tartja be, komoly pénzbírságra, de akár börtönbüntetésre is számíthat.

Az államban tevékenykedő állatvédő szervezetek és menhelyek mindent megtesznek azért, hogy megfelelő információkkal, segítséggel ellássák a kutyatartókat a kemény fagyok beállta előtt.

Kristen Tullo, a Humane Society of the United States Pennsylvaniai igazgatója mutatott rá a szomorú tényekre: “Sajnos nem egy olyan állattal találkozunk telente, akik konkrétan odafagytak a talajhoz. Lábuk súlyosan károsodik, vérző, elfagyott mancsokkal, kihűlve érkeznek – de némelyikükhöz későn érkezik a segítség. “

Az állatok nem megfelelő tartásáért 50 dollártól (15 000 Ft-tól) egészen 750 dollárig (220 000 Ft-ig) terjedő pénzbüntetést, valamint 90 napos börtönbüntetést is kiszabhatnak. Az elhanyagolás súlyosabb esetében 15 000 dollárig is terjedhet a büntetés és 7 év börtönt is kiszabhatnak.

kutyabarathelyek.hu, iheartdogs.com nyomán magyarallatvedelem.hu; Fotó: topdogtips.com

Kapcsolódó

Másfél hónapos kismacskát vert agyon a polgármesteri hivatal előtt az állatkínzó

Marci

Húsvétkor bukott le a brutálisan vadászó magyar férfi

magyarallatvedo

Elkapták a budapesti rendőrök a 46 éves állatkínzót

Marci