Magyar Állatvédelem
Image default

Ultimátum: Az állatkínzókkal szemben nincs pardon, sem bocsánat!

Olvasási idő:1 perc

Az Ultimátum Állatvédelmi Alapítványtól megszokhattuk, hogy határozottan lép fel az állatok védelmében, különösen az állatkínzókkal szemben. Nem egyezkedik állatkínzókkal, nem írnak lemondó nyilatkozatot, sem közigazgatási eljárás, sem pedig bűnügyi eljárás helyett.

Fontos megjegyezni, hogy a gazda önhibáján kívüli esetben természetesen segítő jobbost nyújtanak. Az állatvilág-élővilág védelme érdekében számos helyen működnek együtt szorosan az illetékes szervekkel, így találkoztak a láncra vert Pajtival is.

Fotó: Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány

Pajtit előző gazdája egy rövid láncra verve hagyta egy telken, egy kis ólnak sem nevezhető valamivel, amibe elbújni sem lehetett nagyon a hideg elől és elöltözött. A helyi önkormányzat kérte az Ultimátum segítségét, de – mint az egyesület beszámolójából kiderül – ez az eset nem az ebrendészet és jegyző hatáskörébe tartozik, hiszen bűncselekmény történt.

Az állat elűzése, elhagyása vagy kitétele tilos.

„Ha ezt elnézzük az embereknek, akkor mikor fogják abbahagyni? Így mi ezt nem nézzük el! Nincs pardon, sem bocsánat!”

– írta a szervezet.

Az alapítvány nem tétlenkedett, rögvest rendőrt hívtak. Az eljárást megindították az állatkínzó ellen, a kutyát a kiérkező helyszínelők lefoglalták és az alapítvány gondozására bízták, most már jó kezekben van.

Ezúton is köszönjük a település vezetőségének, és az elhagyott ingatlan új tulajdonosának, aki még nem is lakik a településen, de naponta 240km-et jött, hogy megetesse az előző házlakók otthagyott kutyusát! Pajti ez miatt nem fogyott le, mert mindenki gondoskodott róla önszorgalomból napokig, míg bizonyossá vált, hogy a csürhe nem tér vissza a kutyáért!

– zárta sorait az Ultimátum.

Ha teheted, támogasd te is az Ultimátum Állatvédelmi Alapítványt!

Kedvezményezett: Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány
Adószám: 18690929-1-19
Számlaszám: 10918001-00000087-78090001
Bank: Unicerdit Bank

Kapcsolódó

Sírdogáló, elárvult vidrakölyköt mentettek a Séd patakból

Marci

Níla, a mentett kutya is életeket ment

Viki

Sanyi, a pingvin után egy dühös kecske dúlta fel a kedélyeket Budapesten

Marci