Magyar Állatvédelem
Image default

Ülésezett a Nemzeti Állatvédelmi Tanács: terítéken a szaporítók

Olvasási idő:1 perc

A mai napon tartotta meg első ülését új felállásban a Nemzeti Állatvédelmi Tanács az Igazságügyi Minisztériumban. A téma a szaporítók és a velük szembeni állami, hatósági fellépés volt.

A Nemzeti Állatvédelmi Tanácsot az állatok védelmét és jólétét érintő kérdések megtárgyalása, az állatvédelem és állatjólét széles körű társadalmi, tudományos és szakmai megalapozása, valamint az állatvédelemhez, állatjóléthez fűződő érdekek közötti összhang megteremtése érdekében javaslattevő, véleményező, tanácsadói testületként hozták létre 2021-ben. 

Egy tavaly év végén megjelent kormányhatározat értelmében azonban történtek személyi változások a Tanács összetételében. Az elnöki posztot immáron Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos tölti be, a társelnök pedig Dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára lett. Nőtt továbbá az állatkertek képviselőinek és az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek a száma is a testületben.

“A munka idén is folytatódik, célkeresztben az illegális szaporítók. Köszönjük Némedi Edinának, hogy a meghívásunkra megosztotta velünk tapasztalatait az illegális állatkereskedelemről. Köszönjük a résztvevők tartalmas hozzászólásait, javaslatait! Közös ügyünk az állatvédelem” – írta a Tanács új elnöke közösségi oldalán.

Ovádi Péter kormánybiztos a megkeresésünkre elmondta, büszke arra, hogy az állatvédelem ügye mellett ilyen sokan kiállnak, és a Tanácsban az állatvédelmet érintő összes területről érkező szakemberekkel folytathatják a munkát az állatok jóléte érdekében. Mint kiemelte, az állatvédelemből oroszlánrészt vállalnak az állatkertek is, hiszen oktatási, fajfenntartási és vadmentő tevékenységük fontossága megkérdőjelezhetetlen. Hozzátette, a civilek tapasztalataira és javaslataira mindig nagy mértékben támaszkodtak, ezért is üdvözlendő, hogy most már több szervezet is kiveheti a részét a Tanács munkájából. 

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

MME: Vízóraaknába esett békák mentése

magyarallatvedo

Nagy tűzlepkéktől pompázik a kardoskúti táj

Marci

Három órás művelet után szabadították ki az aknába esett tehenet

Marci