Magyar Állatvédelem
Image default

Ukrajnából mentett oroszlánkölykök érkeztek egy amerikai állatmenhelyre

Olvasási idő:1 perc

A háborúban árvaságra jutott négy oroszlánkölyök érkezett meg egy minnesotai állatrezervátumba, amely állandó otthont ígért nekik.

A négy-öt hónapos kölykök, a hím Tarasz és a három nőstény, Sztefania, Leszja és Prada az elmúlt három hetet a lengyelországi Poznan állatkertjében töltötték – közölte egy nemzetközi állatvédő szervezet (International Fund for Animal Welfare), a háborúból állatokat mentő csoportok egyike helyi idő szerint szerdán.

Bombázások és dróntámadások átélése után a kis oroszlánok keddi érkezése hosszú utuk utolsó állomását jelenti.

Ezek a kölykök rövid életük alatt többet szenvedtek, mint amennyit bármely állatnak el kellene viselnie. Ukrajnai létesítményekben jöttek világra a háború idején, pár hetes korukban árvultak el” – mondta Meredith Whitney, a szervezet egyik vezetője.

Az oroszlánok új otthona a Minneapolistól mintegy 145 kilométerre fekvő Sandstone nagymacska-rezervátumban lesz. A kölyköket egy Lengyelországból az Egyesült Államokba visszainduló repülőgépre tették fel, amelyik kedden szállt le Minneapolisban, innen a rezervátum munkatársai vitték őket új otthonukba. Ott először állatorvosi vizsgálaton vettek részt, majd meleg helyen pihenhettek.

Andrew Kushnir amerikai állatorvos Ukrajnában és Lengyelországban is gondozta a kölyköket, a repülőúton is ő volt a kísérőjük. A támadások közepette is elkészítette speciális tápszerüket, ha nem volt áram, kezével-lábával melegítette fel őket.

A kölykök két alomból származnak, hármat Odesszából mentettek meg, Prada, a legidősebb egy kijevi tenyésztőnél jött világra. A mentőknek nincs tudomásuk arról, mi történt az anyaállatokkal.

A minnesotai rezervátum nonprofit szervezet, amely csaknem 130 oroszlánnak, tigrisnek, gepárdnak és más vadmacskának ad otthont, sokukat egzotikus állatok kereskedőitől mentették meg, a négy kölyköt is. A ragadozók nyugalmát úgy biztosítják, hogy állítják őket a nyilvánosság elé, hanem erdő közepén, elkerített helyen szaladgálhatnak. A rezervátum virtuális túráin honlapjukon vagy Facebook-oldalukon keresztül lehet részt venni.

hirado.hu – magyarallatvedelem.hu
Kiemelt fotó: AP – rferl.org

Kapcsolódó

Ez a kismacska minden szempontból maga a csoda

magyarallatvedo

Megmentettek egy kutyát, kiderült, prérifarkas volt

magyarallatvedo

Bíróságra ment a szakító pár, hogy kinél maradjon a kutyájuk, precedens értékű ítélet született

magyarallatvedo