Magyar Állatvédelem
Image default

Újranyílt a muflon óvoda a Körösvölgyi Állatparkban

A tavasz általában a legjellemzőbb időszaka az új szaporulat érkezésének a természetben. A Körösvölgyi Állatparkban is ilyenkor jön világra a legtöbb kis állat. Az idei szezonban a muflon kifutó már négy új jövevénnyel is bővült – írja a Körös-Maros Nemzeti Park hivatalos oldalán.

Az Állatpark muflon nyájának büszke ura, a Don Juhan névre hallgató muflon kos, négy jerkéje is vemhesült a múlt év őszi üzekedés során. Mintegy 5 hónapos vemhességet követően, hárman már világra is hozták aprócska, alig 2 kilogrammos bárányaikat, akiket a muflon kifutóban testközelből tekinthetnek meg vendégeink. A picik aktívan szökdécselve követik mamáikat. Sűrűn megéheznek, egyelőre kizárólag anyatejet fogyasztanak. A bárányokra az egész nyáj féltőn vigyáz. Az állatparki muflon „óvoda”, a napokban várhatóan tovább bővül majd, hiszen további ellések várhatók. Ahogyan a tavalyi évben, így idén is előfordulhat még ikerellés.

A Körösvölgyi Állatpark április 1-től egy órával tovább, 9-18 óráig tart nyitva. A jegypénztár 9-17 óráig működik. Szeretettel várják a kedves érdeklődőket!

Kapcsolódó

Ezért érdemes kutyát örökbefogadni a világkupagyőztes magyar kajakos szerint

Marci

„Oktatás, nevelés, képzés!” – ez lehet a kulcs az állatvédelem jövőjéhez

magyarallatvedo

Jelentős erdőfejlesztés a fővárosban

magyarallatvedo