Magyar Állatvédelem
Image default

Újra természetes élőhelyükön a Thaiföldre csempészett orangutánok – VIDEÓ

A kihalás fenyegette szumátrai orangután két, Thaiföldre csempészett példányát szállították vissza csütörtökön légi úton természetes élőhelyükre, Indonéziába. A most négyéves két nőstényt, Ung Aing-ot és Natalee-t Malajzián keresztül próbálták becsempészni Thaiföldre 2017-ben, de a határon feltartóztatták a szállítmányt, a csempészeket elítélték.

Az orangutánokat egy Ratcsaburi tartományban lévő rezervátumból szállították Bangkokba, amelynek nemzetközi repülőterén ünnepélyes ceremóniával búcsúztatták őket. A koronavírusteszten is átesett állatokat banánnal és zöld almával lakatták jól indulás előtt.

A thaiföldi kormány közlése szerint 2006 óta ez volt a hatodik orangutánrepatriálási akció, és eddig összesen 71 kicsempészett orangutánt küldtek vissza Indonéziába.

Fotó: youtube.com

Thaiföldnek eltökélt szándéka megállítani a vadon élő fajokkal folytatott illegális kereskedelmet, és visszaküldeni az állatokat természetes élőhelyükre – jelentette ki a bangkoki kormány képviselője a ceremónián.

A gazdag élővilágú Indonézia számára hatalmas kihívást jelent a vadon élő fajok tiltott kereskedelme – ismerte el az indonéz nagykövetség ügyvivője.

A két, most visszaküldött orangutánt egy rehabilitációs központban szoktatják vissza a vadonhoz, mielőtt szabadon engedik őket természetes élőhelyükön, Szumátrán.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) 7500 körülire becsüli a megmaradt szumátrai orangutánok számát. A szigorúan védett állatokat azért fogdossák össze csempészek, hogy társállatként, turistalátványosságként, étkezési vagy feltételezett gyógyászati célra adják el őket.

élőbolygónk, fotó illusztráció

Kapcsolódó

A kihalás fenyegeti a világ legritkább és legveszélyeztetettebb majomfaját

magyarallatvedo

Tragédia a fővárosi állatkertben: elhunyt Móric, az orángutánkölyök

Marci

Orangutánkölyök született az Állatkertben

magyarallatvedo