Újra képes bízni az emberekben a kutya, aki az utcán élt korábban

Olvasási idő:1 perc

Egy londoni hölgy hívta fel az állatmentőket, miután a kertjében egy kóbor kutyust talált.

Dora, a gazdátlan kutya már nagyon régen az utcát járhatta, hiszen nagyon rossz állapotban volt, teljesen le volt fogyva. Az állatmentő szervezet azonnal a helyszínre sietett, hogy segíthessenek az állaton. Dora azonban nem könnyítette meg a dolgukat: annyira elvesztette az emberekbe vetett  bizalmát, hogy mindig elmenekült az állatvédők elől. Végül 2 hét után sikerült az állatmentőknek elfogni a kutyát.

Dora így egy állatmenhelyre került, messze a város zajától és emberektől. Az első napokban az állatmenhely munkatársai csak üldögéltek a megrémült kutya mellett, hogy megszokja a jelenlétüket. A kitartó munkájuk meghozta a gyümölcsét, hiszen több hét gondoskodás után Dora már a farkát csóválva szaladt a gondozói felé.

Azonban a kutyus továbbra is rettegett a zajtól, még a tetőn kopogó esőtől is félt egész éjszaka. Az állatmenhely gondozói mindent megtettek, hogy Dora újra bátor legyen, és ne rezzenjen össze még a legkisebb zajtól is. Gyógyolajokkal, nyugtató zenével, szocializációs terápiával, hosszú sétákkal próbálták a kutya bátorságát visszanyerni.

Miután már nem volt olyan félénk Dora, új fejezet kezdődhetett az életében: egy új családhoz került.

„15 alkalommal kellett meglátogatnom, hogy biztonságban érezze magát velem, és nyisson felém” – mesélte Sue, az új gazdi. Dora megszokta új otthonát, és bátrabb, mint valaha. „Sose fogom elfelejteni a pillanatot, amikor elkezdett ugrálni, mert hazaértem. Ez volt az első ilyen alkalom, kicsit el is sírtam magam” – számolt be a megható élményéről Sue.

(Fotók: themayhew.org)

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt. Kérjük próbálja újra.

A box kipipálásval Ön elfogadja a Magyar Állatvédelem Adatvédelmi irányelveit.