Tűzoltók vették gondozásukba a tujáról lezuhant fekete rigó fiókákat

Balesetveszélyes, kettéhasadt fa miatt kérték nemrég a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók segítségét. A tíz méter magas fűzfa ága egy tujára zuhanva leszakította három apró feketerigó fészkét. Bauer Ákos tűzoltó százados, szolgálatparancsnok vezetésével a tűzoltók gondozásukba vették a fiókákat.

“A százados gyakorlott madármentő, korábban már egy galamb- és egy harkályfióka nevelését is segítette. Így tudta, hogy a legfontosabb az apróságokat melegen tartani, számukra ivóvizet és eleséget biztosítani. A közeli családi ház lakói adtak egy dobozt, amelybe óvatosan áthelyezték a kis csipogókat” – számolt be. szívmelengető történetről az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

(Bogdán Péter tűzoltó őrmester, gépjárművezető lisztkukaccal eteti a fiókákat)

Mint írták, a káreset felszámolását követően, a laktanyába visszafele tartva lisztkukacokat kaptak egy állateledel-üzletben, ahol a madármentő akcióhoz csatlakozva az eladók felajánlották az eleséget. A laktanyába érve a tűzoltók a kis rigókat többször megetették és megitatták. A fiókák az éjszakát igazán különleges helyen, a szolgálatparancsnoki irodában töltötték, ahol a gondos felügyelet mellett az asztali lámpa fényénél melegedhettek.

A feketerigókat végül Bauer Ákos a reggeli szolgálatváltást követően Dunaújvárosból Sukoróra vitte, ahol a Vadmadárkórház vette gondozásába őket.

(Fotók: Bauer Ákos tűzoltó százados, dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság)

magyarallatvedelem.hu