Magyar Állatvédelem
Image default

Tűzoltók segédkeztek az oroszlánok első randevúján – VIDEÓ

Két ragadozó miatt vonultak ki a tűzoltók a Debreceni Állatkerthez, és készek voltak arra is, hogy vészhelyzetben azonnal közbelépjenek.

Az Oroszlánok Világnapja alkalmából kedden párt kapott Kamal, a debreceni állatkert hím ázsiai oroszlánja. Az állatok első randevúján tűzoltók is részt vettek, hogy pontosan miért, azt a katasztrófavédelem írta le szerdán részletes Facebook-bejegyzésükben.

A posztban azt írják, Kamal és Hima egymástól ráccsal elválasztva már egy hónapja ismerkedtek, de a nagy találkozásra csak most került sor. Mivel az oroszlánok első reakcióját nem lehet előre kiszámítani, ezért félő volt, hogy verekedésbe torkollik az ismerkedés.

Azért, hogy az állatokat biztonságosan szét tudják választani, az állatkert gondozói megkérték a tűzoltókat, hogy álljanak készenlétben az oroszlán kifutója mellett egy-egy vízsugárral.

A gondozók és a tűzoltók is izgatottan várták a reakciókat. Kamal tekintélyt parancsoló léptekkel odasétált Himához, aki azonnal lehasalt és behódolt a hím oroszlánnak. Ezek után világossá vált, hogy a tűzoltók beavatkozására nem lesz szükség, hiszen jól sült el az első randevú.

(Fotók: Facebook, BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)


Kapcsolódó

Bütykös ásóludak vendégeskedtek a kardoskúti Fehér-tavon

Marci

Klasszikus vérvonalat hoznak vissza a Hortobágyra

magyarallatvedo

Medve nyitott ki egy furgont, majd be is szállt körülnézni – VIDEÓVAL

magyarallatvedo