Magyar Állatvédelem
Image default

Tűzoltók fogadták be az ideiglenesen gazdátlanná vált kölyökmacskát – VIDEÓ

Olvasási idő:1 perc
Baleset ért egy Fejér megyei családot a hét elején. Szerencsére az autóban utazó kislány nem sérült meg és szüleinek – a kisebb karcolásoktól eltekintve – sem esett komolyabb baja.

A székesfehérvári hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez. Kiérkezésükkor a személygépkocsiban már senki sem tartózkodott. Vagyis csak úgy tűnt, hogy senki sincs az autóban.

“Az utastér átvizsgálásakor ugyanis egy riadt szempár nézett vissza Fodor Zoltán tűzoltó őrmesterre” – írták az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán.

A fehérvári első szerre beosztott tűzoltó éppen a világítást akarta lekapcsolni a tetejére borult autóban, amikor a műszerfal és az első szélvédő között egy kölyökmacska tekintetébe ütközött. Az őrmester kiemelte a pár hetes apróságot, akit éppen a baleset előtt fogadott örökbe a család, így a cicának ez volt az első útja. Mivel a mentők a szülőket és a gyermeket is kivizsgálásra kórházba szállították, ezért a cirmos ideiglenesen gazdátlanná vált.

A tűzoltók minden helyzetben találnak megoldást, így a szülőkkel történt gyors telefonszámcserét követően két napra befogadták a kölyköt.
Mivel a cicát nem szólongathatták folyamatosan Cirminek, ezért egészen egyszerűen az autó után a Szuzi keresztnevet kapta. Az éjszakát jóllakott pocakkal a székesfehérvári tűzoltóság kapusfülkéjében töltötte, majd a reggeli szolgálatváltás után Fodor Zoltán – aki nemcsak hivatásos, hanem Lajoskomáromban önkéntes tűzoltó is – befogadta és hazavitte magával. Szuzit másnap ismét bevitte a tűzoltóságra, ahol újra találkozott szerető gazdájával.

(Fotók: székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság)

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Borzalmas állapotban lévő kutyát mentettek az állatvédők (+18)

Viki

Szívmelengető felvétel arról, hogy egy kis szeretet miként változtatja meg a menhelyi cicát

Marci

53 kutyát menekítettek ki egy borzalmas állapotú szaporítótelepről

Marci