Törött csontú, mozgásképtelen mókust mentettek a debreceni tűzoltók – VIDEÓ

Olvasási idő:1 perc

Bajba jutott kutya, cica, szarvasmarha… tegnap pedig mókust mentettek a tűzoltók Debrecenben. Le a kalappal előttük!

Törött csontú mókushoz riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat tegnap kora délután a Nagyerdei körútra. A bajba jutott mókus annyira megsérült, hogy nem tudott lejönni a fáról. A tűzoltók végül dugólétra segítségével és kézi erővel tudták a bajba jutott állatot megmenti. A kisállatot a kaland után a Hortobágyi Madárkórházba szállították, ahol sikeresen megműtötték.

A tűzoltók végül dugólétra segítségével és kézi erővel tudták az állatot megmenteni, akit a nem mindennapi kaland után állatkórházba szállítottak. A mókust azóta már megműtötték, köszöni szépen, jól van – írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebookon.

Volt, aki fára mászott, volt, aki létrát tartott, volt, aki pokrócot igazgatott egy kartondobozra. Máshogy lehozni nem lehetett, megfogni nem hagyta magát, két kis mellső lábával kapaszkodott egyre feljebb. Így a magasban himbálózó mókusmentő óvatosan lerázta őt egy gyenge ágról. A lenti mókusmentők felkészülten várták a pottyanást, ami sikeres volt. Móki biztonságosan érkezett a puha pokrócba, utána pedig a madárkórházba.

Doktorunk egy alapos vizsgálat és röntgen után megállapította: medencecsont törése van, és nagyon harap. A csontokat altatásban rögzítette. Már ébredezik. Utána valószínűleg újra harap, de reméljük, gyógyul és eszik is. Minden mai hősnek hálásan köszönjük, hogy volt idejük megmenteni egy újabb életet – osztotta meg a részleteket a mókus kalandjával kapcsolatban a Hortobágyi Madárkórház.

(Fotók: Kovács Sándor tűzoltó főhadnagy)