Magyar Állatvédelem
Image default

Több száz delfin pusztult el Tasmania partjainál

Az állatvédők hiába küzdöttek emberfeletti módon, a 470 hosszúszárnyú gömbölyűfejű-delfin közül 108-nak az életét sikerült megmenteni.

A hét folyamán összesen mintegy 470 hosszúszárnyú gömbölyűfejű-delfin rekedt a part menti sekély vizekben Tasmánia szigetének nyugati partvidékén. 108-nak sikerült az életét megmenteni, 362 állat azonban elpusztult. A mentőakció résztvevői úgy nyilatkoztak, hogy már nincs több élő delfin a sziget nyugati partvidékének homokpadjai közt.

Külföldi sajtóértesülések szerint az ausztrál hatóságok rendkívül lassan haladnak a tetemek elszállításával, az elhullott állatokat ugyanis hajókkal viszik vissza a mélyebb vizekbe, hogy ott engedjék őket végső útjukra.

Nem egyedi eset, hogy több száz partra vetődött delfin hull el, az azonban biztos, hogy ez minden idők legsúlysabb tömeges delfinpusztulása. Ezt megelőzően ugyanis csupán 1996-ban közelítette meg a mostani számot, akkor 320 gömbölyűfejű-delfin rekedt a sekély part menti vizekben, ahonnét már nem tudtak visszatérni a nyílt tengerre.

Nyitókép: ABC.net.au

magyarallatvedelem.hu

 

Kapcsolódó

Felháborodtak rajongói Hosszú Katinka új fotóján

magyarallatvedo

Kihalhatnak az Amazonasban honos édesvízi delfinek

magyarallatvedo

Több mint harminc delfin pusztult el Új-Zéland Déli-szigetének partjainál

Marci