Magyar Állatvédelem
Image default

Több mint ötezer elpusztult állatot találtak a horror-raktárban

Több mint 5000 elhullott kutyát, macskát, nyulat és hörcsögöt találtak egy logisztikai raktárban a közép-kínai Luohe-ban. Az állatvédők csupán 250 állat életét tudták megmenteni.

Legalább ötezer apró csomagnyi kisállatot találtak a kínai Luohe-ban a helyi állatvédők. Az állatokat műanyag vagy vasketrecekben tárolták a papírdobozok belsejében, amelyeknek az oldalán lyukak voltak.

A feltételezések szerint az állatokat szeptember 17-én három teherautóval vitték el egy gazdaságból az első logisztikai állomásra Zhengzhou-ban, majd onnan kerültek Luohe-ba. Az állatok többsége öt nappal később, szeptember 22-én pusztulhatott el fulladás következtében, de sokan éhen vagy szomjan haltak.

A Wutuobang nevű állatvédő csoport 20 tagja próbálta menteni a kisállatokat. Az egyik aktivista a CBS-nek nyilatkozva a földi pokolhoz hasonlította a horror raktárat.

„Körülbelül 50 macskát és kutyát, valamint 200 nyulat megmentettünk, de ez az összes állat kevesebb mint 5 százaléka volt” – mondta egy másik aktivista a Global Times-nak. Úgy tudni, a biztos halálból megmenekült állatok egy része már ideiglenes befogadókhoz, vagy végleges gazdákhoz kerültek, a betegeket pedig állatklinikára szállították.

Fotók: Weibo

Mirror nyomán magyarallatvedelem.hu

 

 

Kapcsolódó

Bemutatkozik a sinka, a 21. század terelőkutyája

magyarallatvedo

Brutusz igazi hős lett, miután rátalált az elbarangolt idős asszonyra

Marci

Hattyúnyak csapdába szorult egy anyakutya a csengődi vasútoldalban – A kölyköket még keresik

magyarallatvedo