Tíz millió forintos házőrző kutya védi a brit boxolót

Olvasási idő:1 perc

Tyson Fury, a visszavonult brit profi ökölvívó az Instagramon elárulta, hogy több mint 20 000 fontért vásárolta új házőrző kutyáját, Cash-t, hogy megvédje a családját.

A WBC nehézsúlyú világbajnok azt reméli, hogy a rottweiler profi módon meg tudja majd védeni a feleségét, Paris-t, hat gyermeküket és az autóit a családi házban, a brit Morecambe-ban.

A kutyusról az Instagram-sztorijában posztolt egy fotót azzal a felirattal, hogy “Üdvözöllek a csapatban”.

Értesülések szerint a 33 éves ökölvívó a kutyát a londoni székhelyű Elite Protection Dogs-tól vette – a szakcég “exkluzív kutyákat exkluzív embereknek” árul. A cég honlapján azt írják, hogy minden kiskutya katonai és rendőrségi háttérrel rendelkezik, több generációnyi tapasztalattal.

“Mi egy nemzetközi őrzővédő-fejlesztő csapat vagyunk, 35 éves kynológiai tapasztalattal, beleértve egy profi kutyavezetőkből/kiképzőkből álló csapatot és egy London szívében található központi irodát” – áll a cég honlapján.

Tyson kutyavásárlásának hátterében állhat, hogy a közelmúltban többször is betörtek sportcsillagok otthonba, köztük a Chelsea és az angol labdarúgó Reece James és a kerékpáros legenda Mark Cavendish otthonába is. A sportoló így joggal feltételezheti, hogy potenciális célpontja lehet a betörőnken a 120 millió fontra becsült vagyonával és sportautó gyűjteményével.

Áprilisban Tyson Fury megőrizte WBC nehézsúlyú címét, a Wembley Stadionban rendezett, kizárólag britekből álló mérkőzés hatodik menetében simán legyőzte Dillian Whyte-ot. A mérkőzést követően Tyson bejelentette visszavonulását.

Fotók: Tyson Fury / Instagram