Magyar Állatvédelem
Image default

Tigris harapott meg egy férfit Felsőlajoson

Egy magán állatkertbe riasztották kecskeméti mentőket ma reggel, mert egy 65 év körüli férfi átmászott a korláton és kezét a rácsok között átdugva szeretett volna megsimogatni egy 220 kilós szibéria tigrist.

A meglepett állat játéknak vélte a közeledést, így szerencsére csak kisebb erővel harapott a férfi karjába, aki könnyebb sérülésekkel megúszta a kalandot. A mnetőszolgálat munkatársai perceken belül helyszínre értek és ellátták a férfi sebeit, majd stabil állapotban szállíthatták kórházba – írja az Országos Mentőszolgálat.

Tóth Tibor, az állatkert vezetője a 24.hu-nak azt mondta, hogy a látogatók bementek a parkba a nyitás után, egy férfi pedig átmászott a korláton belülre, a szibériai tigris pedig megfogta a kezét.

Amikor meghallottuk, hogy segítségért kiált, azonnal odarohantunk a kollégáimmal, s elkergettük a tigrist. A férfi több mint tíz percig ült a földön a történtek után, de nem tudta megmondani, miért mászott be az állathoz. Az volt a szerencse, hogy egy vastagabb pufajkás kabát volt rajta, és a tigris csak megfogta a kezét. Úgy tudom, könnyű sérüléssel vitték kórházba a mentők.

A rendőrség szerint az állatkert nem hibázott, így vizsgálatot nem indítanak az ügyben.

OMSZ – 24.hu – Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Gólyafészektartó csere Nagyivánban

magyarallatvedo

Borzalmas állapotok – Tíz kutyát foglaltak le a rendőrök egy kaposvári állatkínzótól – videóval

Eszti_mav

Új remény: orrszarvúkat telepítettek vissza Mozambikba, ahol korábban már kipusztultak

Marci