Magyar Állatvédelem
Image default

„Tibi, biztos jó lesz így, hogy csak elvisszük a kutyákat?”

Egy helyi asszony hívta kétségbeesetten a rendőrséget 2021. szeptember 11-én este, miután portájáról eltűnt két koromfekete kiskutyája. A 10 ezer forintot érő spitz-puli keverék blökiket néhány órával később a nagykátai rendőrök megtalálták, ahogyan azt a két helyi férfit is, akik nemes egyszerűséggel bementek az udvarra, felnyalábolták az ebeket, egyiket az egyikük, másikat a másikuk vitte magával. Mindkét kutyus visszakerült gazdájához- számol be a jó hírről a rendőrség.

B. Tibor nem tett vallomást, K. Sándor azonban – tagadva a lopást – elmondta, nagyon vágyott egy kiskutyára. Barátja fejéből pattant ki az ötlet, hogyan tehetnének rá szert ingyen és bérmentve. Nyilatkozata szerint elmentek egy helyi ingatlanhoz, társa kihozott két kiskutyát, mondván egyik az övé, a másikat megkaphatja. Először vonakodott, rá is kérdezett:

Tibi, biztos jó lesz így, hogy csak elvisszük a kutyákat?”, de a „persze” válasz után megnyugodott, majd távoztak a kutyákkal.

A Nagykátai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a két férfival szemben a lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

police.hu – Magyar Állatvédelem