Több mint száz élő állatot akart repülővel kicsempészni az országból két állatkínzó

Vadon élő állatokat, küztük tatukat, sülöket, gyíkokat, teknősöket és kígyókat akart két indiai nő a Thaiföldről hazacsempészni – a hatóságok lekapcsolták őket.

Letartóztattak két nőt a bangkoki Suvarnabhumi repülőtéren, miután több mint száz, vadon élő állattal a poggyászukban akarták elhagyni az országot – számolt be a hihetetlen esetről a CNN. Úgy tudni,

a százkilenc állatot két bőröndbe gyömöszölték az állatkínzók,

akik komolyan azt hitték, hogy a csomagok átvilágítása során sem fognak lebukni.

A CNN úgy tudja, a hatóságok két fehér sült és ugyanennyi tatut, harmincöt teknőst, ötven gyíkot és húsz kígyót találtak a bőröndökben. A csempészek Csennaiba akarták bevinni az állatokat. A nőket az állatvédelemmel kapcsolatos thai törvények és a vámtörvény megsértésével vádolják.

Mint ismert, a vadon élő állatok csempészése régóta komoly probléma a régióban. 2019-ben egy szintén Bangkokból Csennaiba érkező férfi csomagjában találtak egy egyhónapos leopárdkölyköt. Az élénk csempészetet mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2011 és 2020 között száznegyvenszer foglaltak le állatokat India repülőterein. A legtöbb állatcsempész a csennai légikikötőn keresztül próbált az országba bejutni.

magyarallatvedelem.hu – Forrás és fotó: CNN