Magyar Állatvédelem
Image default

Tagad a Caselly család – Ki fűrészelte le az elefántok agyarait? – VIDEÓVAL

Olvasási idő:1 perc

Tovább dagad a botrány a Caselly család és a Magyar Nemzeti Cirkusz körül. A Természetvédelmi Hatóság leveléből, amelyet az Állatmentő Seregnek küldtek kiderült: megcsonkították a rejtélyes körülmények között elpusztult szadai elefántokat. Korábban több forrásból is úgy értesült portálunk, hogy lefűrészelték az agyaraikat az elefántoknak, azonban eddig a levélig ezt hivatalosan senki nem erősítette meg.

Ahogyan arról a magyarallatvedelem.hu is beszámolt, a Szurkolók az Állatokért csoport vezetője többekkel együtt a múlt hónapban részt vette egy megbeszélésen a Caselly családnak birtokán. Akkor, a család a szurkolók kérdésére egyértelműen tagadta a csonkításról szóló pletykákat. Az állatvédő csoport által nyilvánosságra hozott videóban elhangzik: nem tudnak arról, hogy eltávolították az agyarakat, és azt mondták a szurkolóknak, engedjék el a témát.

Mindeközben állatkínzás miatt folyik nyomozás az elefántok halálával kapcsolatban, ráadásul az állatok szállításával és az állati hullák megsemmisítésével kapcsolatos szabályok megsértése miatt eljárást is indítottak. Tegnap pedig megírtuk, hogy Szada nagyközség polgármestere a korábban meghozott döntését visszavonja, és az önkormányzati tulajdonban lévő kivett utat érintő telekcsere-szerződés hiányában a jogi telekhatároknak megfelelő birtokállapot visszaállítását rendeli el. A kivett árok megnevezésű ingatlan vételére vagy bérletére benyújtott kérelmet elutasítja, valamint a „Safari Park Szada” cirkuszi menazséria vagy állatkerti formában történő további működését a parkhoz közeli belterületen élő lakók nyugalma és biztonsága érdekében elviekben nem támogatja.

Korábban portálunk is feltett kérdéseket Casellyéknek, helyszíni riportunkat ide kattintva olvashatják.

magyarállatvédelem.hu

Kapcsolódó

Aranylilék népes csapatai a Nagy-Zsombékon

magyarallatvedo

Vádemelés: kölyöktigrist és kölyökleopárdot is preparált a kanizsai férfi

Marci

El szerették volna altatni a bénultnak vélt kiskutyájukat, az állatorvos más döntést hozott

Marci