Magyar Állatvédelem
Image default

Szuper-tipp: Itt nézheti meg a szibériai tigriseket közelebbről

Olvasási idő:1 perc

Az Egyházfa közelében található” Szibériai Tigrisek Oázis-ában jelenleg 24 tigris él. A személyzet a szigorúan védett tigrisek természetes élőhelyét igyekezték kialakítani az itt megtalálható növények, víz, kidőlt fák segítségével.

Felvidék északi részén Egyházfalván (Kostolná pri Dunaji) található a szibériai tigrisek védett helye. A gyönyörű nagymacska megmentéséért tevékenykedő alapítvány egy “szabadtéri tárlatot” hozott létre „Természet szíve“ néven. A szibériai tigrisek természetes környezetének olyan formáját hozták létre, melyben megtalálhatók az életterükre jellemző növényzet, víz, kidőlt fák, rönkök, magasabban fekvő pihenőhelyek, melyek a kölykök és a felnőtt egyedek szóraozására is szolgál.

“Ahhoz, hogy az itt élő példányok egészségesek maradjanak és szaporodjanak, figyelembe kell venni ösztöneiket és igényeiket, „boldognak“ kell érezniük magukat”

– jelentették ki az alapítók.

A félreeső terület, melyen élnek, erdőkkel és mezőkkel határolt. Úgynevezett tigris-kertekben élnek, a napi húsadagjuk és a vitamin-kiegészítők biztosítja egészséges fejlődésüket. Nincsenek stresszhelyzeteknek kitéve, nem unatkoznak, ápolóik szeretete övezi őket.

A SZIBÉRIAI TIGRIS OÁZISÁ-ban 24 tigris él. Az oázis legfiatalabb lakója Sunny hercegnő 2015. júliusában született. A védelemre szoruló kis szőrgombócokért, ellátásukért és egészséges fejlődésükért e veszélyekkel teli világban az ember vette át a felelőséget.

Napjainkban az oáziban már nemcsak tigrisek köszöntik a látogatókat, de oroszlánok is találhatók. Egy oroszlánkölyök – Samko és a szülei Sultán és Suria is tagjai az oázisnak.

Nyitvatartási idő

Az Oázis csupán hétvégéken, valamint ünnepnapokon illetve az iskolai szünidőkben tart nyitva 12:00 – 17:00 óráig. A nyári időszakban minden nap nyitva vannak. Belépődíj nincs, ezt adomány formájában várja az oázis.

Indulás előtt azért célszerű az Oázis honlapján vagy Facebook oldalán tájékozódni!

A felvidéki Oázis Budapesttől mintegy két és fél órára található:

Magyar Állatvédelem

 

Kapcsolódó

900 kilométert is megtehet éjszakánként az erdei szalonka

magyarallatvedo

Megdöbbentő: ötszáz köbméter szemét halmozódott fel a Hortobágyon

magyarallatvedo

Nincs kakizacsid? Fizess!

Viki