Sztárok tömege áll ki az állatokért: jótékonysági koncert keretében támogatják a mehhelyeket

Olvasási idő:2 perc
Elképesztő összefogásról és állatszeretetről tesznek szert a magyar előadóművészek: a Felidae Hungary egyesület szervezésében egy egész napos, “Sztárok az állatokért” nevet viselő  jótékonysági program- és koncertsorozat keretében bárki támogathatja az állatvédő szervezeteket. Az olyan neves művészekkel – mint Zalatnay Sarolta vagy Judy, a Groovehouse együttes nagyszerű énekesnője – kialakított jótékonysági programsorozat célja a hazai állatmenhelyek megsegítése, és természetesen a szórakozás.

Pfeiffenberger Tímea, a május 14-én, Szigetszentmiklóson tartandó esemény szervezője és a Felidae Hungary egyesület alelnöke vezetett be minket a koncertsorozat kulisszatitkaiba.

Mint elmondta, a sajnálatosan kialakult háborús helyzet miatt a hazai állatmenhelyeknek nagy kihívással kellett szembenézniük.

“A kezdeti befogadási kedv hamar csökkent, így a menekültekkel érkezett állatok nagy része menhelyre került, tovább terhelve az egyébként is telítetten működő rendszert. Tovább nőtt a szaporítók száma az ingyen, vagy a minimális összegért megvásárolható állományok hozzáférhetőségével, ami sajnos szintén a menhelyeken elhelyezett állatok számát fogja növelni záros határidőn belül” – számolt be Tímea a tapasztalatairól.

Tímeáék ekkor úgy érezték, hogy egy átfogó és céltudatos társadalmi összefogással támogatást nyújthatnának a nehéz helyzetben lévő állatmenhelyeknek.

Az első pillanattól kezdve bebizonyosodott mindenki számára, hogy szerencsére nincs hiány olyan előadóművészekből hazánkban, akiknek valóban szívügye az állatvédelem.

“A sztárok hozzáállása még a hetek óta tartó szervezés után is hihetetlen számomra. Zalatnay Sarolta a teljes szervezésben részt vállal, napi kapcsolatban vagyunk. Judy a Groovehouseból szintén fantasztikus, előfordul, hogy az éjszaka közepén beszéljük meg a másnapi teendőket. Várkonyi Attila kedvessége minden alkalommal lenyűgöz, bátran állíthatom, hogy még soha nem találkoztam nála kedvesebb emberrel. Úgy gondolom, az egy egységgé kovácsolásuk lehet az állatvédelem nagy áttörése. De ne felejtsük el a háttérben hatalmas munkát végző menedzsereket sem, akik szintén időt és fáradtságot nem kímélve dolgoznak a rendezvény sikeréért. Nagy Barbarának és Paál Ritának is hatalmas köszönet jár! Winkler Noah pedig különleges szerepet vállalt a rendezvényen, de ez legyen meglepetés. Mindenki nagyon lelkes, olyannyira, hogy ez már nem csak a Felidae Hungary rendezvénye lesz, hanem mindannyiunké – mesélte Tímea, majd hozzátette, hogy kivétel nélkül minden előadó pozitívan és lelkesen állt a kezdeményezéshez.

Nem véletlen, hogy már több mint 24 énekes csatlakozott a programsorozathoz. A szigetszentmiklósi Kéktónál megrendezésre kerülő koncerten a belépőjegy ára kutya- vagy cicatáp lesz, amit akár a helyszínen is megvásárolhatnak az érdeklődők. A szervezők először úgy gondolták, hogy meghatároznak egy mindenki által megfizethető árat, de végül úgy döntöttek, hogy az adományozók is jobban örülnek, ha a saját szemükkel látják az eredményt.

A koncerten természetesen lesznek gyűjtőpontok, ahol a további tárgyi adományok leadhatóak lesznek. Kérik, hogy mindenki csak olyan adománnyal érkezzen a koncertre, amit ő is szívesen odaadna saját állatainak.

A koncertszervezők továbbá is várják az olyan vállalkozások és szervezetek megkeresését, akik részt vennének a nagy volumenű esemény szervezésében és támogatásában.

(Fotók: Facebook/Dr BRS, Dolly: MTI/Zih Zsolt, Tóth Andi: Blikk, Judy: TV2)

magyarallatvedelem.hu