Magyar Állatvédelem
Image default

Szőrmementes lesz az ELLE minden kiadványa

Olvasási idő:1 perc

Az ELLE által megfogalmazott irányelv megtiltja az állati szőrmét népszerűsítő szerkesztői tartalmak megjelenését a print újságokban, weboldalain és a közösségi médiában. Ez magában foglalja, hogy a szerkesztőségi cikkekben, sajtóképeken, kifutó- és street style képeken nem szerepelhet állati szőrme. A kezdeményezés a Fur Free Alliance irányelveivel megegyező módon tiltja ezentúl az állati szőrme ábrázolását minden felületen – ismerette az ELLE.

Bár a magyar ELLE már évek óta tartja magát ehhez, most a világ összes ELLE-kiadása aláírta a megállapodást. Ezek közül 13 esetben a charta már hatályban van, 20 esetben 2022. január 1-jétől, a fennmaradó kiadások esetében pedig 2023. január 1-jétől lép életbe.

Constance Benqué, a Lagardère News és az ELLE International vezérigazgatója szerint a társadalmi szerepvállalás mindig is az ELLE egyik alappillére volt, és reméli, hogy ezzel az elkötelezettséggel az ELLE megnyitja az utat más médiumok előtt is, hogy világszerte be lehessen tiltani a szőrme népszerűsítését, ezzel is elősegítve a szőrmementes jövőt.

„Az ELLE már évek óta elkötelezett a környezetvédelem és a fenntarthatóság mellett. Az állati szőrmék jelenléte a magazin oldalain és felületein már nem felelnek meg sem a brand, sem pedig az olvasók értékrendjének. Itt az ideje tehát, hogy az ELLE nyilatkozatot tegyen ebben a kérdésben, egy olyan nyilatkozatot, amely tükrözi a környezet és az állatok védelmének fontosságát, elutasítva az állatkínzást. Az ELLE számára ez egyúttal egy lehetőség is arra, hogy növelje az állatvédelem iránti tudatosságot, erősítse a fenntartható és innovatív alternatívák iránti keresletet, és elősegítse egy humánusabb divatipar kialakulását” – nyilatkozta Valéria Bessolo LLopiz, az ELLE vezető alelnöke és nemzetközi igazgatója a Business of Fashion 2021 VOICES rendezvényén, Londonban.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Hatalmas bírság a kutyakereskedőnek és a szaporítónak

magyarallatvedo

Felismerik a méhek a velük foglalkozó méhész arcát?

magyarallatvedo

Ilyenek a legjobb barátok: a hatalmas kutyus támogatja a félő cicát az állatorvosnál – VIDEÓ

Marci