Magyar Állatvédelem
Image default

Szóra bírta a néma nénit Misa, a terápiás kutya, aki a fővárosi idősotthonokban segít

A közösségi költségvetés egyik megvalósult ötlete a terápiás kutyák alkalmazása a fővárosi idősotthonokban -számolt be az ittlakunk.hu

A különleges találkozások igazi változást hoznak az idősek hétköznapjaiban, erről Misa, a terápiás kutya két történetét mutatta be közösségi oldalán Budapest Városháza.

Megjegyzik: Misa nagyon szeret az idősekhez járni, a bácsik és a nénik mindig kedveskednek neki egy kis almával, amióta megtudták, hogy nagyon szereti. Egyszer, amikor egy nénihez mentek, ő annyira megörült a kutyusnak, hogy azonnal körbevezette az otthonban. Megmutatta Misának a kedvenc helyeit, hol szokott üldögélni, a teraszt ahova rendszeresen kiül, és a régi időkre emlékezik.

Szintén egy idősotthonban történt, hogy az intézmény egy idős lakója, egy néni, aki már nagyon régóta nem szólalt meg – a gondozók azt gondolták, hogy már nem tud beszélni – egyszer csak elkezdett Misához beszélni.

Ezek a találkozások nemcsak az időseknek jelentenek sokat, hanem Misának és gondozójának is. Annyi szeretetet kapnak egy-egy terápiás alkalommal, hogy mindketten feltöltődve jönnek el – jegyezték meg.

(VIA)

(fotó: Budapest Városháza / Facebook)

 

Kapcsolódó

Komolyabban veszi a kormány az állatvédelmet

magyarallatvedo

Eltévedt bálnát találtak a Szajnában

magyarallatvedo

Így gyászolja elhunyt gazdáját Cesur – VIDEÓVAL

magyarallatvedo