Szombaton világító mancsok lepik el Hódmezővásárhelyt

Olvasási idő:1 perc

Három éve rendezték meg először az adventi kutyasétát Hódmezővásárhelyen. Idén megint gyűjtik az adományokat a Charlie Angyalainak és az is lenne a cél, hogy az állatszerető emberek egy kellemes kora estét töltsenek együtt a városban. A kutyák mellett szívesen várják a sétálókat macskával, görénnyel, vagy akár akkor is, ha egyedül, állat nélkül érkeznek – írja a Hódpress.

Fontos, hogy az állatok minőségi időt töltsenek a gazdájukkal. Egy ilyenre nyílik lehetőség most szombaton Hódmezővásárhelyen, amivel még egy jó ügyet is támogathatnak. Ebben az évben is a Charlie Angyalainak gyűjtenek, ahol majdnem harminc macska és tíz kutya él.

„Bármit elfogadunk, az anyagi segítséget azt orvosi költségre fogjuk költeni. Gyógyszerekre, bármi másra. Főleg alutasakos macska kaját szeretnénk, és almot, gyakorlatilag mindent, ami a macskáknak van.” -mondta a Hódpressnek László Orsolya, szervező.

A szervező elmondta, neki két kutyája, és három macskája van. Évek óta próbálja segíteni a Charlie Angyalait, de szerinte a koronavírus helyzetben minden állatvédő szervezetnek jól jön a segítség. Három évvel ezelőtt tartották az első ilyen sétát, ahol összesen 70-80 világító láb rótta a köröket a sötétbe borult Hódmezővásárhelyen.

„A biciklivillogótól kezdve, a kis karácsonyi izzókon át, bármit szoktak felrakni magukra, és az állatokra is. A program pedig a következő, 18 órakor van indulás a BFMK elől. attól függően, hogy hol lesz felállítva a jégpálya. Végig megyünk a főutcán, vagy a Bethlen előtt vagy mögött megyünk. Utána a népkertben teszünk még egy kört, és vissza a BFMK elé, ott minden kutya kap egy kis jutalomfalatot.”

A séta végeztével az adományok is a helyükre kerülnek. Mindenkit várnak a világítónyakörves összejövetelre, és persze azokat a kisállatokat is, akik szeretik a társaságot, és jól érzik magukat egy ilyen miliőben a gazdájukkal közös programon.

magyarallatvedelem.hu