Magyar Állatvédelem
Image default

Szolgálatba álltak a disznók az amszterdami reptéren

A holland főváros repülőterén elszaporodtak a madarak , így a repülőtér szokatlan megoldást választott.

A topagrar.com beszámolója szerint az amszterdami Schiphol repülőterén durván elszaporodtak a madarak, amelyek komolyan zavarják a repülést, sőt bizonyos esetekben súlyos baleseteket és károkat okozhatnak.

A levegőben közlekedő állatok távol tartása azonban – sem hangrisztással, sem lézersugarakkal – nem egyszerű és nem olcsó feladat. Ezért a repülőtér igazgatósága egy igen egyszerű és ötletes megoldást alkalmazott: a repülőtérrel szomszédos egykori répaföldre 20 sertést telepít, amelyek az egész repteret mindenféle magtól és egyéb takarmánynak minősülő anyagtól úgy megtisztítják, hogy a madaraknak már nincs miért odaseregleniük, mert ott a sertések semmiféle ennivalót nem hagynak számukra. A vadludak és egyéb madarak a sertéseket látva már meg sem kísérlik a területre való leszállást.

Szolgálati malacok

A reptér igazgatósága egy külön tájékoztatást is kiadott az „élő madárijesztők” alkalmazásáról, hogy a repülőgépek utasai ne lepődjenek meg a kifutópályák mellett kóborló sertések láttán. Az új módszer hatékonyságát a reptér radarokkal és speciális madárszámlálással kívánja ellenőrizni.

Agroinform – Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Tojásrakásra készülő teknős maradványai kerültek elő Pompeji romjai közül

Marci

Rendőrök segítettek az úttestre tévedt fókakölykön

Marci

Elmenekült a medve, miután a bedühödött cica ráijesztett – VIDEÓ

Marci