Szobafogságra ítélték egy német város macskáit

Egy ritka pacsirtafajta védelme érdekében arra szólították fel a németországi Walldorf város macskatulajdonosait, hogy augusztus végéig ne engedjék ki a macskáikat. Aki mégis így tesz, és a macskája megeszik egy madarat, az akár 50 ezer euró (19,2 millió forint) pénzbüntetést is kaphat. A macskatulajdonosok tiltakoznak, a helyi állatvédők jogászhoz fordulnak – írta az ABC News.

A tilalom egy földön fészkelő ritka pacsirtafajta védelmében érvényes a német városban – írta a lap. A madárpopuláció vészesen fogy nyugat-Európában, a városban is csak hat van belőlük. A szigorú rendelet szerint az a tulajdonos, aki kiengedi a macskáját, az 500 euró bümtetést fizetne, míg az a gazda, akinek a macskája megeszik egy pacsirtát, az 50 ezer eurót, vagyis 19,2 millió forintnyi büntetést fizethetne – írta a Rhein-Neckar-Zeitung.

A tilalom augusztus végéig él. A tulajdonosok érthető módon felháborodtak, míg egy helyi állatvédő egyesület jogászhoz fordult, szerintük nem arányos az intézkedés, és lehet más módja is a madarak védelmének, addig is nyugalomra intették a gazdákat.

(Forrás: Origo, fotók: Pixabay)

magyarallatvedelem.hu