Magyar Állatvédelem
Image default

Szívszorító! Két napig nem engedte el halva született csecsemőjét egy állatkerti majom

Olvasási idő:1 perc

Az állatkert dolgozói csak azután mentek oda, hogy kihozzák a kismajom holttestét, amikor az édesanya napok után elengedte a szorítását.

Szívszorító jeleneteknek voltak tanúi egy németországi állatkert gondozói és látogatói. A kihalófélben lévő drill majmok ketrecében ugyanis egy 8 éve ott lakó nőstény halva szülve hozta világra csemetéjét. A gyászoló anyuka azonban nem tudta elfogadni, hogy nem tér magához a kicsinye, ezért két napon keresztül mindenhova magával cipelte elhunyt magzatát.

A kismajom holttestét végül akkor tudták csak kivinni a ketrecből az ott dolgozók, amikor a harmadik napon a nőstény letette a kezei közül.

Az elszomorító képet a Wuppertali Gruner Állatkert igazgatója töltötte fel a park Facebook-oldalára:

„A Traceuse nevű drill majom 2017 óta él nálunk, ő lett volna az első utódja. Két napig vigyázott a csecsemőre, mire végül tegnap délután letette” – írta a szívszorító sorokat a férfi, hozzátette: „Bár nagyon szomorúak vagyunk a kicsi elvesztése miatt, örömmel tölt el minket, hogy Traceuse milyen gondoskodással foglalkozott élettelen csemetéjével. Ha ismét teherbe esik, akkor remélhetőleg már sikeres lesz a szülése.”

A drill majmok az egyik legveszélyeztettebb emlősfaj a világon, jelenleg kevesebb mint 3000 példány él a világon. Ezért az állatkertek mindent megtesznek érte, hogy megmentsék ezt a fajt a kihalástól.

Metropol

Kapcsolódó

Vörösbegy próbálhatta ki először az ország legkülönlegesebb madáretetőjét – VIDEÓ

Marci

Hergelte és leköpte a kutyát, majd fejbe rúgta a gazdáját is

magyarallatvedo

Szenzációs felfedezés: a műanyagot is megemészti a gyászbogárlárva

Erik