Magyar Állatvédelem
Image default

Szívszorító, amint 15 hónap kóborlás után találkozik a gazdijával a magyar kutya – VIDEÓ

Olvasási idő:1 perc

Yoko, a border collie keverék kutyus, 15 hónappal ezelőtt tűnt el otthonról és azóta sehol sem találták, pedig már mindent tűvé tettek érte. Nemrégiben azonban az Ebremény Kutyavédő Egyesület kapott egy bejelentést egy, a Kopaszi-gátnál kóborló kutyáról – írja a ripost.hu.

„Jött egy bejelentés egy hölgytől, miszerint látott egy egyedül kóborló kutyát a környéken, de az állat annyira fél, hogy egyedül nem tudja őt megfogni, ezért a segítségünket kérte” – mondta el a Ripostnak Győrffy Viktória, az Ebremény Kutyavédő Egyesület önkéntese.

„A bejelentés után megkértük a hölgyet, hogy csináljon egy képet a kutyáról, hogy meg tudjuk osztani, hátha jelentkezik a gazdája. Legnagyobb örömünkre a kutyus gazdija hamar megkeresett minket. Kiderült, hogy Yoko már 15 hónapja eltűnt és már mindenhol keresték, de ezidáig nem találták sehol” – folytatta Viktória.

Mivel a kutya nagyon félt, az állatmentőknek rendkívül óvatosnak kellett lenniük a mentés során.

„Ételt raktunk Yoko elé egy csapdában, hogy be tudjuk fogni. Nagy nehezen, hosszas várakozás után végül a kutya ráharapott a csalira. A gazdája velünk volt a mentés során és Yoko rögtön felismerte őt, hatalmas volt a boldogság. A kutyusnak szerencsére semmi baja nem lett, azon kívül, hogy megőszült a hosszas várakozásba. Nagyon örülök, hogy tudtunk segíteni a családnak Yoko megtalálásában. Ezért is mondom mindig minden gazdinak, hogy soha nem szabad feladni a reményt, bármikor előkerülhet a házikedvencük, és mi azon vagyunk, hogy mindenkinek segítsünk ebben” – mesélte boldogan az önkéntes.

A gazdik nagyon sokáig keresték és soha nem adták fel a 15 hónap alatt. 4 kutya ideiglenes befogadói voltak egy év alatt, de egyiket sem tartották meg, mert érezték, hogy Yoko egy napon meglesz.

(Fotók, videó: Facebook/Ebremény Kutyavédő Egyesület)


Kapcsolódó

Itt egy újabb gyáva állatkínzó

magyarallatvedo

Felfüggesztettre ítélték a férfit, aki miatt 158 szarvasmarha pusztult el

magyarallatvedo

Tűzoltók mentették meg a szellőzőnyílásba szorult cicát

Marci