Magyar Állatvédelem
Image default

Szépen cseperedik az Ukrajnából mentett oroszlánkölyök

Olvasási idő:1 perc

Mint korábban megírtuk, augusztus végén érkezett Ukrajnából a Nyíregyházi Állatparkba Mázli, az akkor még csak 9 hetes nőstény kis oroszlán, akit kelet-ukrajnai magánszemélyek menekítettek ki Melitopol állatkertjéből.

A kis állatot először egy lelkes állatvédő ungvári család fogadta be, de világossá vált számukra, hogy ez hosszútávon nem lesz megoldás az állat számára, így megkeresték a Nyíregyházi Állatparkot.

A SóstóZoo munkatársai a hatóságok segítségével a határ mellett átvették az állatot, aki az általános állatorvosi vizsgálat és vakcinázás után a park egyik-nagymacska nevelésben tapasztalt- állatgondozójának otthonába került, hiszen eddig is emberek nevelték.

Az Állatpark beszámolója szerint Mázli szépen gyarapodik, 2 hét alatt 1700g-mal növekedett a tömege így most 8.3 kg a jelenlegi súlya.

A tejfogai már teljesen kinőttek, így kolléganőnk megkezdte a húsból álló takarmány kínálását is a számára. A kutyatársak nem csak a tálból való táplálkozásra tanították meg, de a napi mozgásigényét is kielégítik.

– újságolták boldogan közösségi oldalukon.

A nagymacskát (ahogy megerősödik és nő egy kicsit) fokozatosan fogják az oroszlánfalkánkba szokatni.

A korábbi videón:

Mostanra Mázli 30 hetes lett, visszakerült Nyíregyházára és megkezdték a visszavadítását is a park karantén épületében, ám itt már nem emberi segítséget kértek. A Miskolci Állatkertben született kis oroszlánok egyike lett a társa, így hamarosan a park oroszlánfalkájának teljes jogú tagja lehet mindkét fiatal nőstény.

Mázli napjainkban:

Sóstó Zoo – Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Szenzációs hír: újra költ a szalakóta a Dél-Mezőföldön!

Erik

Polgárőr lett öt kuvaszból

magyarallatvedo

A kétségbeesett anyakutya az utcán könyörög az embereknek, hogy mentsék meg a kölykeit – VIDEÓVAL

magyarallatvedo