Magyar Állatvédelem
Image default

Szenzációs hír: Vadbölény született Angliában

Az Egyesült Királyság első bölényőrségét meglepte, hogy szigetországukban több ezer év óta először vadon született bölényborjú fogadta őket – írta meg az Index.

Amikor idén ősszel a Canterbury melletti bölénycsordát ellenőrizték, a vadőrök felfedeztek egy imádnivaló új jövevényt. Tom Gibbs és Donovan Wright július óta vigyázott három nőstény bölényre, miután a nyár folyamán a Wilder Blean projekt részeként a táj átalakítása érdekében szabadon engedték őket az erdőben. Ez a kezdeményezés a Kent Wildlife Trust és a Wildwood Trust jótékonysági szervezetek együttműködésének eredménye.

Európában már csak hétezer bölény maradt, miután a 20. század első felében többé-kevésbé kihaltak a vadonban. Nagy-Britanniában már sokkal régebb óta – mintegy 6000 éve – nem élnek, miután a vadászat miatt kipusztultak.

„Bár meglepő volt látni, hogy a fiatalabb nőstény bölény szült, ez mindig is lehetséges volt, és gondozási tervet készítettünk a borjú számára, hogy biztosítsuk a szükségleteinek kielégítését. Ezek az állatok vadon élnek, ezért a lehető legkevesebbet akarunk beavatkozni, de a jólétük a tevékenységünk középpontjában áll. A kislányt szakértők veszik körül, és folyamatosan figyelemmel kísérjük az egész csordát, hogy biztosítsuk a jólétüket” – idézte az Index Gibbs vadőr szavait.

(Forrás: Index, Fotó: Cover Images/Nortfoto)

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Iskolák jelentkezését várják az első Állatvédelmi Témahétre

Eszti_mav

Négyen erőszakoltak meg egy bengáli varánuszt, 7 év börtön várhat rájuk

Marci

Nincs visszaút: el fogják altatni Geronimót, az alpakát

Marci