Magyar Állatvédelem
Image default

Szenzációs felfedezés: 140 éve kihaltnak hitt madarat találtak Pápua Új-Guineában

Egy olyan, elképesztően ritka madarat találtak a minap Pápua Új-Guineában, amit már 140 éve kihaltnak hittek a szakértők – egészen addig, amíg nem kaptak egy fülest egy helyi vadásztól, aki azt állította, hogy látta, illetve hallotta is a hivatalosan legutoljára 1882-ben dokumentált állatot – írta meg a promotions.hu.

 

Egy egész komoly, nemzetközi kutatócsoport csődült a helyre, ahol állítólag látták a madarat. Hosszú ideig próbálkoztak azzal, hogy megörökítsék, különböző helyekre rejtettek kamerákat és folyamatosan figyeltek, végül pedig szerencsével jártak: sikerült felvételt készíteni a 140 éve nem dokumentált fekete nyakú fácángalambról – ez pedig alsó hangon is az év felfedezésének számít.

 

A szakértők érthető módon szinte csodaként élték meg a felfedezést, hiszen sokan álmukban sem gondolták volna, hogy valamikor is látnak egy élő fekete nyakú fácángalambot. Természetesen nem bolygatták meg az élőhelyét, hiszen az a céljuk, hogy megvédjék ezt a hihetetlenül ritka fajt, és mindent megtegyenek azért, hogy megmaradjon az utókornak.

(Forrás: promotions.hu, Kép: Profimedia)

 

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Nem farkasok, hanem kutyák támadtak haszonállatokra több magyar településen is

magyarallatvedo

Menhelyeket akarnak támogatni a fradisták!

magyarallatvedo

Ennek a konténerekből épült kutyaiskolának jár a csodájára a világ

Eszti_mav