Magyar Állatvédelem
Image default

Szándékosan halálra gázolt egy kutyát

Olvasási idő:1 perc

Rablás, lopás, testi sértés és állatkínzás miatt hallgattak ki két testvért a rendőrök. A kundacsi férfiakat őrizetbe vették, és javasolták a letartóztatásukat – írja az Origo.hu.

Egy szabadszállási férfi tavaly nyáron, augusztus 8-án délután rokonlátogatóba vitte az egyik ismerősét Kunadacsra. A házban lakó testvérpár egy rokoni tartozás miatt belekötött a sofőrbe.

Azzal fenyegették, hogy elviszik az autóját. Végül tényleg beültek a kocsiba, melyet egy bicskával indítottak be és elhajtottak vele. Az autót az idősebb testvér vezette, aki

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]behajtott egy tanyára, és szándékosan halálra gázolt egy kutyát.[/perfectpullquote]

Ezután egy lucernaföldre is ráhajtott, ahol elakadt, majd az autóban lévő értékeket – az akkumulátort, a magnót, a hangszórót, a kesztyűtartóban tárolt okmányokat – ellopta.

A hátsó ülésen egy női táska is volt, amiből testvérével együtt kiemeltek egy péntárcát a benne lévő iratokkal, és pár ezer forinttal együtt.

Ezek után egy tanyára csalták a sofőrt azzal az ürüggyel, hogy visszaadják a kocsiját. A szabadszállási férfi

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]apjával érkezett a testvérpárhoz, akik összevesztek az idősebb férfival, ami verekedésbe torkollott. A testvérek apja is beszállt. [/perfectpullquote]

A szabadszállási férfi és apja bejelentést tett a rendőrségen. A kunszentmiklósi rendőrök február 16-án elfogták és őrizetbe vették a kunadacsi testvérpárt. A 32 és 24 éves férfiakat rablás, lopás és testi sértés miatt hallgatták ki. Az idősebb fivért pedig állatkínzással, míg 57 éves apjukat testi sértéssel is gyanúsítják a rendőrök.

A rendőrök javasolták a letartóztatásukat. A legidősebb férfi egyelőre szabadlábon védekezhet – írja a Police.hu.

police.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Bezsákolt, törött bordájú kutyatetemeket találtak az állatvédők (18+)

magyarallatvedo

Újabb állatkínzó, ismét csak felfüggesztettet kér az ügyész

magyarallatvedo

Egyszerűen kidobta a kutyáját a negyedik emeltről, nem élte túl

magyarallatvedo