Magyar Állatvédelem
Image default

Számszeríjjal ölte meg a szarvasborjút

Orvvadászat megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pásztói Rendőrkapitányság egy 46 éves férfi ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 46 éves bujáki lakos 2022. november 5-én 20 óra körüli időben az anyósa Kutasó településen található családi házának udvarán egy számszeríjjal megsebzett egy fiatal szarvas borjút.

A sérült vad a szomszédban lévő vállalkozás telephelyére menekült, ahol elpusztult.

A vadászati jogosultsággal nem rendelkező férfi követte a szarvast a telephelyre, ahonnan az elpusztult borjút visszahúzta anyósa kertjébe, autójába rakta és lakásán feldolgozta, majd másnap a kész húst visszavitte rokonának.

A Pásztói Rendőrkapitányság járőrei a vadásztársaság képviselőjének bejelentése alapján megjelentek a helyszínen, ahol nagy mennyiségű vérnyomot fedeztek fel. A nyomokat követve eljutottak a szomszédos házhoz, ahol a kutatás során megtalálták a nyílpuskát és a nyílvesszőket, valamint a fagyasztóban a vadból származó húst, amelyeket lefoglaltak.

A 46 éves férfit a rendőrök elfogták, előállították és orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, amely során a bűncselekmény elkövetését elismerte – számolt be az elfogásról a rendőrség.

Kapcsolódó

Nem mindennapi helyre szorult kutyust szabadítottak ki

magyarallatvedo

Beteg kutyát fogadott örökbe a népszerű énekes

Viki

Bemutató kisfilmekkel is segíti az MME a felkészülést a tavaszi fecskevédelmi időszakra – VIDEÓVAL

magyarallatvedo