A vadkereskedelem áldozata lett, most új életet kezd Olaszországban a fiatal oroszlán

Kölyökként elhagyottan, betegen találtak rá Oroszországban, a fiatal oroszlán most új életet kezdhet egy olaszországi vadrezervátumban.

Az illegális vadkereskedelem áldozata lehetett Simba, a kölyökoroszlán, akit még 2020-ban találtak meg Moszkva mellett egy elhagyatott garázsban. A kartondobozban reszkető állat sovány volt és sírt, csupán néhány hetes volt, bőrbetegsége miatt pedig szőrének egy része kihullott. A kisoroszlán olyan gyenge volt, hogy alig tudott lábra állni.

Miután kimentették, egy vadállatokra szakosodott kórházba szállították, ahol hosszú ideig ápolták. Azonban miután meggyógyult, új otthonra lett szüksége. Ekkor került a képbe a Born Free alapítvány, amely három ország vadvédelmi központjainak szakembereinek bevonásával szervezték meg Simba új életét.

Elsőként Simbát a belgiumi Natuurhulpcentrum Wildlife Rescue Centerbe szállították, amíg ott gondozták, a Born Free állandó otthont alakított ki számára a Toszkánában található Animanatura Wild Sanctuary-ben. A múlt héten pedig az oroszlán el is foglalhatta új otthonát.

A Born Free elnöke, Will Travers úgy fogalmazott: a szervezet minden egyes vadon élő állat sorsát a szívén viseli. Simba pedig tökéletes példa arra, hogy miért kell megmenteni az oroszlánokat az emberi kizsákmányolás legrosszabb formáitól, így többek között a vadkereskedelemtől és a cirkuszoktól.

(Forrás: Euronews, fotók: Born Free)