Magyar Állatvédelem
Image default

Sérült gyermekeket látott vendégül a Fővárosi Állat- és Növénykert

Olvasási idő:1 perc

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn az immár harmincadik alkalommal megrendezett sérült gyermekek napján mondott köszöntőt a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

“A fogyatékossággal élő emberek és az őket képviselő szervezetek számíthatnak a kormány támogatására” – hangoztatta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn Budapesten – közölte a liner-hu hírportál.

A politikus a harmincadik alkalommal megrendezett sérült gyermekek napján mondott köszöntőt a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Kiemelte, a kormány elkötelezett abban, hogy mindenki számára biztosítsa az integrációt és minden magyar polgár önálló életvitelét segítse.

“Rendkívül fontos számunkra a semmit rólunk, nélkülünk elv, azaz a fogyatékossággal élőket érintő ügyekben mindig kikérjük az érdekeiket képviselő szervezetek véleményét, amelyet beépítünk a döntésekbe” – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt. Kitért arra, hogy egy évtized alatt csaknem a háromszorosára nőtt a fogyatékosságügyi érdekképviseleti szervezetek állami támogatása. Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) és a Fővárosi Állat- és Növénykert közös szervezésében zajló eseményen több ezer sérült fiatal vett részt.

Mint elhangzott, a Volánbusz 19 megye 57 városából térítésmentesen szállította a résztvevőket a fővárosba. Magyarországon jelenleg mintegy 300 ezer ember él valamilyen fogyatékossággal.

Szabó Roland, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója beszédében kiemelte, hogy az intézmény hosszú évtizedek óta együtt dolgozik az ÉFOÉSZ-szel a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Megemlítette azt is, hogy Áloméj az Állatkertben sorozatban a mozgássérülteknek szerveznek eseményt, és két évvel ezelőtt a fenntartó Fővárosi Önkormányzattal elindították a VakációZoo programot, amelynek keretében a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos gyerekek tudnak egy-egy hetet eltölteni az Állatkertben.

A 30. alkalommal megrendezett sérült gyermekek napján számos program várta a fogyatékossággal élőket az intézményben, fellépett mások mellett a Honeybeast és Vastag Csaba is.

(Forrás: liner.hu, Kép: riposzt.hu, Nyitrai Zsolt Facebook oldala)

 

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Mesterséges intelligenciával elemzik az állatok mimikáját, hogy megtudják milyen kedvük van

magyarallatvedo

Megdöbbentő: gombostűkkel ölné a kutyákat az első kerületben

magyarallatvedo

Megkezdte az egyeztetéseket az állatvédelmi miniszteri biztos

magyarallatvedo