Magyar Állatvédelem
Image default

A sérült cica története mindenkinek könnyet csal a szemébe

Olvasási idő:1 perc

Bemutatjuk Aoife-ot, a kétéves macskát, aki emberek millióinak szívét rabolta el. A cicát az Instagramon szúrta ki két gazdi, Sabrina és James. Azonnal beleszerettek az állatba, és úgy döntöttek, hogy beveszik a családjukba. Aoife azonban nem egy átlagos macska.

Csonkolt medencével született, súlyos csípőízületi diszpláziája van, és a gerincén hatalmas görbület van a mellkasa környékén. Gerincdeformitása miatt inkontinens is, és pelenkát kell viselnie.

Ha az örökbefogadás a szeretet aktusa, akkor egy különleges igényű állatot hazavinni olyan dolog, ami túlmutat ezen az érzésen.

Bénulása ellenére Aoife-nak jó az életminősége, és máris szenzációvá vált, több mint 60 ezer követővel rendelkezik az Instagramon! Aoife, a vidám és életvidám macska Los Angelesben él 5 cicatestvérével és 2 másik háziállatával.

Sabrina szerint Aoife a gerincdeformitása miatt inkontinens, ezért a családnak naponta kétszer kézzel kell elvégeznie a hólyag és a bélműködésének “lebonyolítását” is. Emellett probiotikumokat, Miralaxot, Uromaxxot és tökmagot is szed.

Sabrina és James 2 hónapig dolgozott együtt Aoife “nevelőanyjával”, hogy megtanulják, hogyan kell megfelelően gondoskodni a fogyatékos macskáról. Annak ellenére, hogy más, mint a többi macska, Aoife-nak jó élete van, és jól beilleszkedett otthonába. Aoife mellett Sabrina és James 5 másik macskát is örökbe fogadott: Pebbles, Kevin, Sofia, Ellie Mae és Peter is velük él.

Sabrina elkezdte dokumentálni a macska otthoni életét, és képeket és videókat tett közzé Aoife-ról az interneten. A macska azonnal internetes szenzáció lett. “A követői nagyon hangoztatják, hogy mennyire szeretik a történetét, de csak akkor jöttünk rá, hogy egy kis sztárral van dolgunk, amikor az első videó elérte az egymilliós nézettséget” – osztotta meg Sabrina.

“Makacs, bátor, rettenthetetlen és hihetetlenül erős, ami vidám és inspiráló videókat eredményez. Bár fogalmunk sem volt róla, hogy ekkora figyelmet fog kapni”.

 

Kapcsolódó

Kiemelt támogatást és kitüntetést kaptak a kaposvári állatvédők lenyűgöző munkájukért

Marci

Csodával határos módon élve került elő a labrador egy összeomlott házból

Marci

78 éve nem láttak ilyen madarat Magyarországon

magyarallatvedo